Home / EKONOMIKA / Slovenské firmy sa chcú zapojiť do obnovy Ukrajiny, aktuálne prebieha druhá medzinárodná konferencia ReBuild Ukraine

Slovenské firmy sa chcú zapojiť do obnovy Ukrajiny, aktuálne prebieha druhá medzinárodná konferencia ReBuild Ukraine

15.11.2023 (SITA.sk) – Slovenskí podnikatelia majú opäť príležitosť nadviazať nové kontakty s partnermi zo súkromnej ako aj verejnej sféry z Ukrajiny.

Ekonomický projekt Európy

Ako na sociálnej sieti informuje Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO), v týchto dňoch totiž prebieha druhá medzinárodná výstava a konferencia ReBuild Ukraine 2023. Veľtrh je zameraný na obnovu Ukrajiny a Slovensko je jednou z 26 krajín, ktoré počas neho prezentuje 23 slovenských firiem zo stavebného a energetického sektora. Akcie sa okrem iných zúčastňujú aj predstavitelia 26 ukrajinských municipalít.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Obnova Ukrajiny sa podľa viacerých odborníkov stáva najväčším ekonomickým projektom v Európe. Už teraz sa odhaduje na stovky miliárd dolárov.

Podujatie ReBuild Ukraine

V rámci nej sa hovorí o projektoch na letiskách, či pri výstavbe nových ciest a mostov. Potrebné budú aj investície do nových bytov, kancelárií, logistických a priemyselných parkov, obrovský bude aj trh pôžičiek.

ReBuild Ukraine je medzinárodné podujatie, ktoré sa už druhýkrát koná v poľskej Varšave. Na podujatí sa stretávajú ukrajinské orgány, miestne komunity a podniky, medzinárodné finančné inštitúcie a podniky z iných krajín, ktoré majú záujem o obnovu krajiny.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: obnova Ukrajiny, ReBuild Ukraine
Zdroj: SITA.sk – Slovenské firmy sa chcú zapojiť do obnovy Ukrajiny, aktuálne prebieha druhá medzinárodná konferencia ReBuild Ukraine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensku chýba stratégia prosperity a rastu, NKÚ považuje výsledky kontrol za alarmujúce

Zaostávame za susednými krajinami aj za vyspelou Európou a tento stav sa nám nedarí zvrátiť, uviedol predseda NKÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *