Home / SLOVENSKO / Obstaranie systémov protivzdušnej obrany mala úradnícka vláda ponechať novej vláde, tvrdí Hlas-SD

Obstaranie systémov protivzdušnej obrany mala úradnícka vláda ponechať novej vláde, tvrdí Hlas-SD

4.10.2023 (SITA.sk) – Obstaranie systémov protivzdušnej obrany (PVO) mala vláda Ľudovíta Ódora ponechať novej vláde. Uviedla to strana Hlas-SD s tým, že súčasná úradnícka vláda je v demisii a nie je v jej kompetencii rozhodovať o tak zásadnej otázke, akou je tento významný modernizačný projekt s presahom na obdobie minimálne 20 rokov.

O nákupe musí byť zhoda

Hlas je názoru, že vzhľadom k tomu, že v prvej fáze obstarávania PVO pôjde len o prvý zo šiestich plánovaných systémov PVO, je potrebné, aby o nákupe bola politická a technická zhoda.

„Príkladom politickej kultúry je vláda bývalého premiéra Petra Pellegriniho, ktorá pred parlamentnými voľbami v roku 2020 pripravila modernizačné projekty pre nákup radarov alebo obrnených vozidiel 4×4 a 8×8, avšak politické rozhodnutie prenechala nasledujúcej vláde,“ vyhlásila strana Hlas a dodala, že je poľutovania hodné, že takto nepostupovala aj úradnícka vláda.

Zbytočné pochybnosti

„Jej unáhlené kroky v tejto oblasti vytvárajú zbytočné pochybnosti o transparentnosti celého procesu a celý proces tak bude musieť byt podrobený opätovnému posúdeniu,“ uviedla strana a uzavrela s ocenením, že po troch rokoch nečinnosti sa rezort rozhodol pokračovať v projekte modernizácie PVO.

Viac k témam: Predseda strany Hlas-SD, Premiér Slovenskej republiky, systém protivzdušnej obrany, Úradnícka vláda
Zdroj: SITA.sk – Obstaranie systémov protivzdušnej obrany mala úradnícka vláda ponechať novej vláde, tvrdí Hlas-SD © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dve autá sa čelne zrazili neďaleko obce Vieska, tragickú nehodu neprežil vodič Audi (foto)

Vyšetrovanie dopravnej nehody si prebrala kriminálka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *