Home / SVET / Rusi utrpeli v Doneckej oblasti značné straty a civilistov využívajú ako „štíty“

Rusi utrpeli v Doneckej oblasti značné straty a civilistov využívajú ako „štíty“

26.9.2023 (SITA.sk) – Ruské jednotky utrpeli značné straty medzi Bachmutom a Soledarom v Doneckej oblasti. V Záporožskej oblasti smerom na Melitopoľ sa zasa sťahujú do domov civilistov a využívajú ich dvory na zriadenie palebných pozícií.

Vyhlásenie generálneho štábu

Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na vyhlásenie generálneho štábu ukrajinských ozbrojených síl.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Ruskí okupanti cynicky pokračujú v porušovaní noriem medzinárodného humanitárneho práva. Násilne bývajú spolu s civilnými obyvateľmi v ich domoch a využívajú civilistov ako ľudské štíty,“ uviedol generálny štáb.

Nízka úroveň morálky a psychiky

Ruské jednotky podľa generálneho štábu v dedine Nove nachádzajúcej sa medzi oslobodenou obcou Robotyne a mestom Tokmak využívajú súkromné dvory civilistov ako palebné pozície a rozmiestňujú v nich vojenskú techniku a personál.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2023 (fotografie)

Podľa generálneho štábu ukrajinských ozbrojených síl 200. samostatná motostrelecká brigáda 14. armádneho zboru pobrežných síl Severnej flotily Ruskej federácie, ktorá sa zúčastňuje na bojoch medzi Bachmutom a Soledarom, má vysoké bojové straty personálu. Asi 200 vojakov z tejto brigády sa lieči v nemocnici v meste Pervomajsk v Luhanskej oblasti.

„Personál jednotky má nízku úroveň morálky a psychiky a chýba mu motivácia pre ďalšie bojové operácie,“ tvrdí generálny štáb.

Viac k témam: Bachmut, Donecká ľudová republika, LĽR Luhanská ľudová republika, Melitopoľ, rusko-ukrajinský konflikt, Soledar, Tokmak, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Rusi utrpeli v Doneckej oblasti značné straty a civilistov využívajú ako „štíty“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mier za ruských podmienok nebude znamenať koniec ľudského utrpenia, uviedla estónska premiérka Kallasová

Kallasová priznala, že západných spojencov treba čoraz viac presviedčať o potrebe podpory Ukrajiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *