Home / SLOVENSKO / Smer-SD schválil kandidačnú listinu, v prvej desiatke je aj Gašpar a Erik Kaliňák je vyššie ako strýko

Smer-SD schválil kandidačnú listinu, v prvej desiatke je aj Gašpar a Erik Kaliňák je vyššie ako strýko

21.6.2023 (SITA.sk) – Strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) v utorok schválila kandidačnú listinu do parlamentných volieb, ktoré budú v septembri. Jednotkou na kandidátke je predseda Robert Fico, dvojkou je Juraj Blanár a prvú trojicu uzatvára Ľuboš Blaha.

Zo štvrtého miesta kandiduje Richard Takáč, z piateho Ladislav Kamenický, šestkou je Erik Kaliňák. Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák je na siedmom mieste na kandidátke, na ôsmom je Jaroslav Baška a deviatkou Smeru-SD je bývalý policajný prezident Tibor Gašpar.

Kandidátna listina je podľa strany „dominantne stranícka“ a reflektuje na „legitímnu ambíciu“ Smeru-SD vyhrať voľby. „Je kombináciou osvedčených lojálnych tvárí Smeru a novej generácie, ktorá sa postupne presadzuje. Návrh bol schválený konsenzom,“ uviedla strana.

Viac k témam: Kandidačné listiny, Opozícia, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Smer-SD schválil kandidačnú listinu, v prvej desiatke je aj Gašpar a Erik Kaliňák je vyššie ako strýko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dve autá sa čelne zrazili neďaleko obce Vieska, tragickú nehodu neprežil vodič Audi (foto)

Vyšetrovanie dopravnej nehody si prebrala kriminálka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *