Home / SLOVENSKO / Sú ešte dve – tri vyšetrovacie verzie prípadu vraždy Kuciaka, tvrdí Fico a tlak na sudcov bol vraj mimoriadny

Sú ešte dve – tri vyšetrovacie verzie prípadu vraždy Kuciaka, tvrdí Fico a tlak na sudcov bol vraj mimoriadny

20.5.2023 (SITA.sk) – Sú ešte dve – tri vyšetrovacie verzie prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ktoré polícia odmietla a vôbec sa im nevenovala. Povedal to v sobotu v relácii RTVS Sobotné dialógy predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Odpovedal tým na otázku moderátorky Marty Jančkárovej, ktorá ho vyzvala, aby povedal, kto teda zabil Kuciaka, keďže vlani v máji na mítingu strany povedal „nenechajme si zobrať pravdu o Kuciakovi. A my raz povieme, kto Kuciaka zabil a budú všetci šokovaní, kto Kuciaka zabil.

Priamej odpovedi sa Fico vyhol

Priamej odpovedi sa však Fico vyhol. „Je viacero verzií a v tých verziách sa nachádzajú nejaké mená. My hovoríme, že v týchto verziách je viac pravdy ako v tej, ktorú preveruje polícia,“ uviedol.

Tieto verzie sa podľa jeho slov týkali výrazných daňových podvodov súvisiacich s palivami a ďalšie boli orientované na inú skupinu ľudí. Polícia ich podľa neho úmyselne nevyšetrovala, pretože „by mohli dôjsť k veľmi nepríjemnej pravde.“

Fico povedal, že strana Smer-SD odsúdila vraždu novinára a jeho snúbenice, rovnako však odsúdila aj to, ako bola zneužitá na politické ciele.

Tlak na sudcov

Rozčarovanie médií a politikov po rozsudku nie je úprimné. Ono je len preto, že každý čakal, že Kočner bude odsúdený a znova príde vlna útokov na Smer a znova bude pokračovať to, čo bolo v roku 2018 a potom v roku 2020,“ myslí si Fico.

Zároveň zdôraznil, že tlak na sudcov bol v tejto veci mimoriadny. „Ak pri tomto tlaku súd rozhodol tak, že Kočnera oslobodil spod obžaloby, tak tá vec musela byť ešte čistejšia a jasnejšia pre Kočnera ako obyčajne,“ domnieva sa Fico.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Súd v kauze Kuciak a prípravy vrážd prokurátorov (fotografie)

Viac k témam: Opozícia, Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka
Zdroj: SITA.sk – Sú ešte dve – tri vyšetrovacie verzie prípadu vraždy Kuciaka, tvrdí Fico a tlak na sudcov bol vraj mimoriadny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *