Home / SLOVENSKO / Sú ešte dve – tri vyšetrovacie verzie prípadu vraždy Kuciaka, tvrdí Fico a tlak na sudcov bol vraj mimoriadny

Sú ešte dve – tri vyšetrovacie verzie prípadu vraždy Kuciaka, tvrdí Fico a tlak na sudcov bol vraj mimoriadny

20.5.2023 (SITA.sk) – Sú ešte dve – tri vyšetrovacie verzie prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ktoré polícia odmietla a vôbec sa im nevenovala. Povedal to v sobotu v relácii RTVS Sobotné dialógy predseda strany Smer-SD Robert Fico.

Odpovedal tým na otázku moderátorky Marty Jančkárovej, ktorá ho vyzvala, aby povedal, kto teda zabil Kuciaka, keďže vlani v máji na mítingu strany povedal „nenechajme si zobrať pravdu o Kuciakovi. A my raz povieme, kto Kuciaka zabil a budú všetci šokovaní, kto Kuciaka zabil.

Priamej odpovedi sa Fico vyhol

Priamej odpovedi sa však Fico vyhol. „Je viacero verzií a v tých verziách sa nachádzajú nejaké mená. My hovoríme, že v týchto verziách je viac pravdy ako v tej, ktorú preveruje polícia,“ uviedol.

Tieto verzie sa podľa jeho slov týkali výrazných daňových podvodov súvisiacich s palivami a ďalšie boli orientované na inú skupinu ľudí. Polícia ich podľa neho úmyselne nevyšetrovala, pretože „by mohli dôjsť k veľmi nepríjemnej pravde.“

Fico povedal, že strana Smer-SD odsúdila vraždu novinára a jeho snúbenice, rovnako však odsúdila aj to, ako bola zneužitá na politické ciele.

Tlak na sudcov

Rozčarovanie médií a politikov po rozsudku nie je úprimné. Ono je len preto, že každý čakal, že Kočner bude odsúdený a znova príde vlna útokov na Smer a znova bude pokračovať to, čo bolo v roku 2018 a potom v roku 2020,“ myslí si Fico.

Zároveň zdôraznil, že tlak na sudcov bol v tejto veci mimoriadny. „Ak pri tomto tlaku súd rozhodol tak, že Kočnera oslobodil spod obžaloby, tak tá vec musela byť ešte čistejšia a jasnejšia pre Kočnera ako obyčajne,“ domnieva sa Fico.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Súd v kauze Kuciak a prípravy vrážd prokurátorov (fotografie)

Viac k témam: Opozícia, Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka
Zdroj: SITA.sk – Sú ešte dve – tri vyšetrovacie verzie prípadu vraždy Kuciaka, tvrdí Fico a tlak na sudcov bol vraj mimoriadny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *