Home / EKONOMIKA / Zisk štátnej lotériovej spoločnosti Tipos vlani vzrástol o viac než štvrtinu a presiahol 24 miliónov eur

Zisk štátnej lotériovej spoločnosti Tipos vlani vzrástol o viac než štvrtinu a presiahol 24 miliónov eur

6.4.2023 (SITA.sk) – Národná lotériová spoločnosť Tipos dosiahla v minulom roku zisk 24,1 mil. eur. V medziročnom porovnaní to podľa účtovnej závierky znamená nárast o 27 %.

Rok predtým totiž evidovala zisk 18,9 mil. eur. Tržby vlani narástli o 29 % na 1,27 mld. eur. Tie v poslednom desaťročí kontinuálne každý rok rastú.

Už pri výsledkoch za rok 2021 firma vyjadrila spokojnosť. Podľa nej výrazný rast obratu a zisku naštartovali v roku 2020. Napriek pandémii, počas ktorej výrazne utrpela predajná sieť, si dokázali udržať stabilné miesto na trhu.

Firma totiž v začiatkoch pandémie COVID-19 utrpela podnikateľské straty najmä pre zatvorenie drvivej väčšiny predajnej siete. Vďaka opatreniam sa im však nakoniec podarilo dobehnúť pôvodné straty.

Firma Tipos je obchodná spoločnosť so 100-percentnou majetkovou účasťou štátu. Slovenská republika je ako akcionár zastúpená Ministerstvom financií SR. Spoločnosť vznikla na prelome rokov 1992 a 1993.

Viac k témam: Hospodárske výsledky, účtovná závierka
Zdroj: SITA.sk – Zisk štátnej lotériovej spoločnosti Tipos vlani vzrástol o viac než štvrtinu a presiahol 24 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Konzultant by musel denne na Rašiho ministerstve odpracovať 33 hodín, podľa Remišovej to počítali „smeráckou konštantou“

Remišová konštatuje, že takéto počty hodín môžu reálne traja ľudia odpracovať iba ak na inej planéte a v inom časopriestore.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *