Home / EKONOMIKA / Polícia i nemocnica preverujú podozrenie z nekalých praktík na košickej plastickej chirurgii

Polícia i nemocnica preverujú podozrenie z nekalých praktík na košickej plastickej chirurgii

KOŠICE 1. februára (WebNoviny.sk) – Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) v Košiciach podala na košickej prokuratúre trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre podozrenie zo spáchanie trestného činu pri poskytovaní služieb samoplatcom pre plastické operácie cudzincov na klinike plastickej a rekonštrukčnej chirurgie.

Na tlačovej besede o tom vo štvrtok informoval riaditeľ UNLP Milan Maďar. Zdôraznil, že vedenie nemocnice o podozrivých praktikách nemalo vedomosť a rozhodne sa od nich dištancuje.

Klinika plastickej chirurgie mala podľa zistení Trendu poza chrbát vedenia vykonávať plastické operácie cudzincom, ktorí si zákrok zaplatili cez agentúru z daňových rajov.

Spustili interné vyšetrovanie

„Vedenie nemocnice sa o problematike dozvedelo len pred niekoľkými dňami. Následne sme okamžite spustili interné vyšetrovanie, ktoré ešte nie je ukončené. Na základe prvých poznatkov bol z funkcie odvolaný primár kliniky Róbert S. Súčasne prebieha aj hĺbková kontrola z ministerstva zdravotníctva. Nemocnica začala aplikovať pracovnoprávny postup voči kolektívu kliniky a iným pravdepodobne zainteresovaným zamestnancom. Každý z nich bude predvolaný na individuálny rozhovor, aby sa k danej veci vyjadril. Taktiež pristupujeme k pozastaveniu plánovaných operačných výkonov pre samoplatcov na našej klinike do odvolania,“ povedal Maďar.

Odporúčame:
Angličanky lietajú za plastikou do Košíc, zo štátnej kliniky si niekto podľa Trendu urobil biznis

Podľa vedenia nemocnice je na polícii, aby preverila dianie na klinike, rozhodla, či došlo k spáchaniu trestného činu, a akého. Nemocnica si u orgánov činných v trestnom konaní uplatňuje aj náhradu škody.

Agentúra zabezpečovala klientov

Do nemocnice mali na rôzne zákroky z odboru plastickej chirurgie prichádzať domáci, ale aj zahraniční samoplatcovia. Zahraničných klientov mala zabezpečovať istá agentúra. Panuje podozrenie, že niektoré výkony neboli účtované v zmysle platného cenníka. Ako celý systém fungoval, je predmetom vyšetrovania.

Riaditeľ nemocnice uviedol, že UNLP Košice nemá, a ani nikdy nemala zmluvu so spomínanou agentúrou a vedenie nemocnice nemalo vedomosť o spolupráci agentúry s klinikou. Dodal, že nevie o tom, že by do kauzy boli zapletené ďalšie agentúry.

„Interná kontrola pokračuje aj naďalej. Podľa jej výsledkov sme pripravení podniknúť prípadné právne kroky voči predmetnej agentúre,“ povedal riaditeľ.

Viac k témam: Milan Maďar, Ministerstvo zdravotníctva SR, plastická chirurgia, Polícia SR, Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) Košice, zdravotníctvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia i nemocnica preverujú podozrenie z nekalých praktík na košickej plastickej chirurgii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar (video)

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *