Home / SLOVENSKO / Zadržaný extrémista „Slovakbro“ sa priznal, pripravuje sa dohoda o vine a treste

Zadržaný extrémista „Slovakbro“ sa priznal, pripravuje sa dohoda o vine a treste

18.10.2022 (Webnoviny.sk) – V prípade extrémistu známeho pod prezývkou „Slovakbro“, ktorého vo svojom manifeste spomínal aj strelec Juraj Krajčík sa pripravuje dohoda o vine a treste. V diskusnej relácii Analýzy Na hrane televízie Joj to povedal prezident Policajného zboru Štefan Hamran. Prepojenie medzi Slovakbro a Krajčíkom sa podľa neho zatiaľ nepotvrdilo.

To bol Slovák, ktorý študoval v Českej republike. Našu spravodajskú zložku na neho upozornili americké spravodajské zložky,“ povedal Hamran. Slovakbro bol podľa neho zadržaný na základe spolupráce Národnej kriminálnej agentúry, americkej FBI a Europolu.

Ku skutkom, z ktorých ho obvinili, sa následne priznal. Konkrétne podľa policajného prezidenta išlo o účasť na terorizme a extrémistické trestné činy.

Je to veľmi úspešný prípad, ale k totožnosti tej osoby sa aj FBI v rámci našej spolupráce dopracovala naozaj prácne. Tá osoba spravila jednu chybičku, na základe ktorej sa dala odhaliť tá totožnosť. Inak je to extrémne náročné ešte aj pre také zložky, ako je FBI,“ dodal Hamran.

Viac k témam: LGBTQI+, Streľba na Zámockej ulici v Bratislave, Teroristický útok, trestné činy, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Zadržaný extrémista „Slovakbro“ sa priznal, pripravuje sa dohoda o vine a treste © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *