Home / SVET / Minister Káčer vycestoval do Bruselu, s Borellom či Stoltenbergom bude riešiť dopady vojny na Ukrajine

Minister Káčer vycestoval do Bruselu, s Borellom či Stoltenbergom bude riešiť dopady vojny na Ukrajine

10.10.2022 (Webnoviny.sk) – Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVaEZ SR) Rastislav Káčer odletel v pondelok ráno do Bruselu, kde ho čakajú rokovania so šéfom európskej diplomacie aj generálnym tajomníkom NATO.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Informuje o tom šéf rezortu diplomacie na sociálnej sieti. „Bude to moja nástupná návšteva, prvá vo funkcii ministra, a tak ma čaká „mini-maratón“ rokovaní s našimi dôležitými partnermi,“ priznal v statuse Káčer.

V Bruseli sa minister Káčer stretne s vysokým predstaviteľom Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku, podpredsedom Európskej komisie Josepom Borrellom, s ktorým budú rokovať o téme ruskej agresie proti Ukrajine, jej dôsledkoch ako aj o podpore Ukrajiny.

„Rokovať budem aj s generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie Jensom Stoltenbergom, s ktorým neobídeme ani témy ako posilnenie kolektívnej obrany NATO, osobitne na východnom krídle Aliancie,“ píše v statuse šéf rezortu diplomacie, ktorého čakajú i rozhovory so slovenskými europoslankyňami a europoslancami o podpore väčšieho zastúpenia občanov SR v inštitúciách EÚ.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Rokovania, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Káčer vycestoval do Bruselu, s Borellom či Stoltenbergom bude riešiť dopady vojny na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Jeden komentár

  1. tito žebráci len lozia a zverejnuju s kym trepu dve na tri len preto aby u ludi vyvolavali dojem, ze „pracuju“ a akí su dolezití…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *