Home / SVET / Nová legislatíva USA by mala zabezpečiť lepšiu ochranu údajov občanov EÚ

Nová legislatíva USA by mala zabezpečiť lepšiu ochranu údajov občanov EÚ

8.10.2022 (Webnoviny.sk) – Americký prezident Joe Biden v piatok podpísal legislatívu, ktorá má zmierniť obavy Európskej únie z možného nezákonného špehovania americkými spravodajskými službami. Šéf Bieleho domu sľúbil posilnené záruky proti zneužívaniu zberu údajov a vytvorenie fóra pre právne záležitosti.

Tento Bidenov krok nadväzuje na predbežnú dohodu, ktorú americký prezident v marci oznámil spoločne s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou v snahe ukončiť dlhoročný boj o bezpečnosť údajov občanov EÚ, ktoré uchovávajú technologické spoločnosti v USA.

Washington a Brusel sú už dlho v spore medzi prísnymi pravidlami Európskej únie na ochranu osobných údajov a pomerne laxným režimom v USA, ktorým chýba federálny zákon o ochrane osobných údajov.

To vyvolalo neistotu u technologických gigantov vrátane Googlu a materskej spoločnosti Facebooku Meta, čo zvyšuje vyhliadky, že americké technologické spoločnosti budú možno musieť držať európske údaje mimo USA.

Viac k témam: Bezpečnosť dát, IT technológie, Ochrana osobných údajov
Zdroj: Webnoviny.sk – Nová legislatíva USA by mala zabezpečiť lepšiu ochranu údajov občanov EÚ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *