Home / SLOVENSKO / Dodržiavanie karantény v rómskej osade v Ratnovciach kontroluje polícia (foto)

Dodržiavanie karantény v rómskej osade v Ratnovciach kontroluje polícia (foto)

18.12.2020 (Webnoviny.sk) – Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trnave nariadil obci Ratnovce (okres Piešťany) vykonať opatrenia pri ohrození zdravia.

Obec má za asistencie polície zabezpečiť kontrolu dodržiavania karanténnych opatrení a izolácie v domácom prostredí nariadených obyvateľom šiestich susediacich rodinných domov. Tie stoja v časti obývanej rómskou komunitou, medzi ktorou sa rozšírilo ochorenie COVID-19. Z pretestovaných 88 obyvateľov osady malo 28 pozitívny výsledok testu.

Viac o téme: Koronavírus

V prípade zistenia porušenia karantény zo strany povinných osôb má obec zabezpečiť obmedzenie pohybu v rámci Ratnoviec a má to aj nahlásiť Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Trnave. Obec Ratnovce má podľa tohto nariadenia zabezpečiť aj dezinfekciu verejných priestranstiev v bezprostrednej blízkosti dotknutých rodinných domov.

Polícia informovala, že rómsku osadu v Ratnovciach od štvrtka stráži. Policajné hliadky budú osadu strážiť až do skončenia karanténnych opatrení, o spoluprácu pri strážení požiadajú aj vojakov.

Viac k témam: karanténa, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Dodržiavanie karantény v rómskej osade v Ratnovciach kontroluje polícia (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *