Home / SLOVENSKO / Do boja s koronavírusom sa zapoja aj vojaci. Matovič, Krajčí a Naď budú mať tlačovku (naživo)

Do boja s koronavírusom sa zapoja aj vojaci. Matovič, Krajčí a Naď budú mať tlačovku (naživo)

9.10.2020 (Webnoviny.sk) – Do boja s koronakrízou sa zapoja aj Ozbrojené sily Slovenskej republiky (OS SR). Na mimoriadnom rokovaní to v piatok schválila vláda.

Viac o téme: Koronavírus

Materiál, ktorý na rokovanie kabinetu predložil minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) a minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO), navrhuje posilniť regionálne úrady verejného zdravotníctva a podporiť vybrané zdravotnícke zariadenia vyčlenením do 1 500 profesionálnych vojakov. Tí by mali organizačne a administratívne podporovať zdravotníctvo do 31. decembra 2020.

„Nepriaznivý vývoj krízovej situácie súvisiacej so šírením ochorenia COVID-19 na území Slovenskej republiky si vyžaduje zapojenie príslušníkov ozbrojených síl Slovenskej republiky aj na podporu v oblasti zdravotníctva,“ uvádza sa okrem iného v návrhu na použitie armády.

Premiér Igor Matovič, minister zdravotníctva Marek Krajčí aj šéf rezortu obrany Jaroslav Naď budú mať po 10.00 tlačovú konferenciu, ktorú vám ponúkneme naživo.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, minister obrany SR, minister zdravotníctva SR, premiér Slovenskej republiky, vojaci
Zdroj: Webnoviny.sk – Do boja s koronavírusom sa zapoja aj vojaci. Matovič, Krajčí a Naď budú mať tlačovku (naživo) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *