Home / SLOVENSKO / V RTVS si zamestnanci vytvorili nový odborový zväz, v prípade sporu s manažmentom poskytne aj právnu ochranu

V RTVS si zamestnanci vytvorili nový odborový zväz, v prípade sporu s manažmentom poskytne aj právnu ochranu

2.5.2024 (SITA.sk) – V RTVS vznikol nový Odborový zväz tvorivých zamestnancov (OZTZ) Rozhlasu a televízie Slovenska.

Slúžiť bude aj ako podpora pre zamestnancov, ktorí by sa dostali do prípadného sporu s manažmentom či stredným manažmentom, najmä v oblasti spravodajstva a publicistiky, ako aj ostatnej tvorby – vzdelávanie, dokument, detská tvorba, dramatika.

Dodržiavajú zákony aj štatút

„Dodržiavame zákony, kritériá objektívnej žurnalistiky, dodržiavame Štatút programových pracovníkov RTVS,“ uviedol predseda tohto odborového zväzu a zároveň moderátor spravodajstva RTVS Miro Frindt.

V rámci Odborového zväzu tvorivých zamestnancov RTVS zriaďujú pracovnú skupinu piatich zástupcov – odborníkov v oblasti televíznej a rozhlasovej žurnalistiky pôsobiacich na akademickej pôde.

Pomôžu v prípade súdneho sporu

„Ak sa ktorýkoľvek redaktor, moderátor, dramaturg, editor dostane do pracovného konfliktu s nadriadeným a bude potrebovať podporu, odbornú argumentáciu, môže s OZTZ RTVS a so spomínanou pracovnou skupinou konzultovať a formulovať stanoviská na svoju ochranu a ochranu obsahu vysielania verejnej služby,“ uviedol Frindt.

Ako ďalej dodal, v prípade právnej ochrany budú spolupracovať s právnickou kanceláriou WISE3, s. r. o., a sú pripravení poskytnúť pomoc či zastupovanie na súde.

Viac k témam: ochrana zamestnancov, Odbory
Zdroj: SITA.sk – V RTVS si zamestnanci vytvorili nový odborový zväz, v prípade sporu s manažmentom poskytne aj právnu ochranu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *