Home / EKONOMIKA / Facebook doplatí vo Francúzsku dane za desaťročie, suma sa vyšplhala na vyše 100 miliónov eur

Facebook doplatí vo Francúzsku dane za desaťročie, suma sa vyšplhala na vyše 100 miliónov eur

25.8.2020 (Webnoviny.sk) – Spoločnosť Facebook súhlasila s tým, že vo Francúzsku doplatí dane v sume 106 miliónov eur, aby urovnala spor o zdanenie jej príjmov v tejto krajine. Doplatok daní sa týka desiatich rokov od roku 2009. Firma zároveň súhlasila, že z príjmov vo Francúzsku za rok 2020 zaplatí daň 8,46 milióna eur, čiže o 50 percent viac ako v roku 2019.

„Berieme naše daňové povinnosti vážne a úzko spolupracujeme s daňovými úradmi po celom svete,“ uviedla hovorkyňa Facebooku. Informuje o tom portál bbc.com.

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg vo februári uviedol, že chápe frustráciu verejnosti nad tým, aké dane platia technologické giganty. Dodal, že Facebook akceptuje fakt, že by mal platiť v Európe vyššie dane a podporuje plány Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD), ktorá chce nájsť globálne riešenie, ako zdaňovať technologické firmy.

Viac k témam: dane
Zdroj: Webnoviny.sk – Facebook doplatí vo Francúzsku dane za desaťročie, suma sa vyšplhala na vyše 100 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Biznis konferencia Empire Con 10 s novým dátumom a v novom šate

Dvojdňový prílev informácií zameraný na sales a leadership, má na svedomí úspešný slovenský networker David Zbojek.

Jeden komentár

  1. Dobrý deň ja som David dudy dávam si objednať a pekne je teta a ujo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *