Home / EKONOMIKA / Štátne hmotné rezervy sú na druhú vlnu COVID-19 pripravené, Sulík očakáva lacnejšie ochranné pomôcky

Štátne hmotné rezervy sú na druhú vlnu COVID-19 pripravené, Sulík očakáva lacnejšie ochranné pomôcky

25.8.2020 (Webnoviny.sk) – Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) je podľa jej predsedu Jána Rudolfa na druhú vlnu pandémie pripravená. Uviedol to na utorňajšej tlačovej besede k 100 dňom na úrade.

Strategické rezervy štátu

Ako povedal, tendrom na dodanie ochranných pomôcok pre predchádzanie pandémie COVID-19 prostredníctvom dynamického nákupného systému v hodnote viac ako 38 mil. eur sa ešte doplnia stavy, ktoré chýbajú na skladoch. Upozornil však, že SŠHR sú strategické rezervy štátu.

„Nemôžeme plniť úlohy zásobovačov alebo národných distribútorov, nie je našou úlohou zásobovať všetky inštitúcie. Naše brány sa majú otvoriť vtedy, keď na Slovensku nebude jedného rúška v obchodoch a nebude možné ich dodať pre ústredné orgány krízového riadenia,“ povedal.

Ochotní pomôcť

Ako však doplnil, ak je niekde nedostatok, najmä v inštitúciách ako sú domovy sociálnych služieb, sú ochotní im pomôcť a pripravení vyskladňovať aj v súčasnosti, ale hlavne v budúcnosti.

Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík doplnil, že vo ‚veľmi hektickej dobe‘ sa ochranné pomôcky kupovali ad hoc a ceny boli veľmi vysoké.

Teraz však očakáva pokles cien o možno 80 % v priemere oproti najvyšším cenám, za aké sa predtým nakupovalo. Ján Rudolf dodal, že SŠHR aktuálne nemá požiadavku od Ministerstva zdravotníctva SR, aby nakupovali a mali v zásobách vakcíny proti koronavírusu.

Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Štátne hmotné rezervy sú na druhú vlnu COVID-19 pripravené, Sulík očakáva lacnejšie ochranné pomôcky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *