Home / SLOVENSKO / Exminister Lajčák bude pôsobiť ako predstaviteľ Únie pre dialóg medzi Belehradom a Prištinou

Exminister Lajčák bude pôsobiť ako predstaviteľ Únie pre dialóg medzi Belehradom a Prištinou

5.4.2020 (Webnoviny.sk) – Bývalý minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák bude pôsobiť ako osobitný predstaviteľ Európskej únie (EÚ) pre dialóg medzi Belehradom a Prištinou a pre iné regionálne otázky týkajúce sa západného Balkánu. Agentúru SITA o tom informovalo ministerstvo zahraničných vecí (MZV).

„Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR víta vymenovanie Miroslava Lajčáka za osobitného predstaviteľa EÚ pre dialóg medzi Belehradom a Prištinou a pre iné regionálne otázky týkajúce sa západného Balkánu,“ píše sa vo vyhlásení rezortu diplomacie.

Ministerstvo tiež uviedlo, že Slovensko bude naďalej podporovať dosiahnutie komplexnej a právne záväznej dohody medzi Belehradom a Prištinou.

„Ako aj všetky krajiny regiónu pri ich reformách, prehlbovaní regionálnej spolupráce, vzájomnom zmierení a najmä pri plnení podmienok pre vstup do EÚ,“ uviedol rezort diplomacie.

Novú Lajčákovu úlohu považuje MZV za „dôležitú a náročnú“ a má v pláne poskytnúť mu pri jej plnení plnú podporu.

Zdroj: Webnoviny.sk – Exminister Lajčák bude pôsobiť ako predstaviteľ Únie pre dialóg medzi Belehradom a Prištinou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak by bol Korčok prezidentom, nevymenoval by Gašpara do čela SIS

Pellegrini je toho názoru, že ak Gašpar splnil podmienky pre danú funkciu, mal by byť vymenovaný.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *