Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilka Ford plánuje obnoviť výrobu do polovice apríla, v skorý reštart USA verí aj Trump

Automobilka Ford plánuje obnoviť výrobu do polovice apríla, v skorý reštart USA verí aj Trump

26.3.2020 (Webnoviny.sk) – Automobilka Ford oznámila, že chce obnoviť výrobu v severoamerických montážnych závodoch, ktoré sú zatvorené pre riziko šírenia koronavírusu. Tri automobilky v Detroite prerušili produkciu vo svojich závodoch v Severnej Amerike 19. marca na nátlak odborového zväzu United Auto Workers ( UAW).

Hovorca zväzu Brian Rothenberg vo štvrtok povedal, že UAW oznámenie Fordu posudzuje „veľmi starostlivo a opatrne“. Firma Ford vo vyhlásení konštatovala, že uplatní dodatočné bezpečnostné opatrenia na ochranu pracovníkov, ale podrobnosti zverejní neskôr.

Viac o téme: Koronavírus

Automobilka plánuje opäť otvoriť závod v Mexiku 6. apríla a závody v štátoch Kentucky, Ohio a Kansas 14. apríla. Ford chce zároveň opätovne otvoriť závody na výrobu dielcov, aby sa zaručili dodávky pre montážne závody.

Americký prezident Donald Trump v stredu vyjadril nádej, že USA opäť naštartujú pred Veľkou nocou a zvažuje ako zmierniť celoštátne opatrenia zamerané na obmedzenie sociálnych kontaktov. Jeho cieľom je totiž dostať časť zamestnancov naspäť do práce.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka Ford plánuje obnoviť výrobu do polovice apríla, v skorý reštart USA verí aj Trump © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *