Home / POLITIKA / Budúcnosť Európy: Medzi islamom a post-kresťanskou grotesknou dekadenciou

Budúcnosť Európy: Medzi islamom a post-kresťanskou grotesknou dekadenciou

Európa, tak ako ju poznáme, je na pokraji toho, že bude obmedzená na hospic pre zatiaľ nevyliečiteľnú chorobu dekadencii.

 

Rakúsky kardinál Christoph Schönborn nedávno uvádzal pre-LGBT benefičný koncert v katolíckej katedrále Sv. Štefana vo Viedni.

Rakúsky travesty – umelec „Conchita Wurst“, ktorý si získal celosvetovú slávu, keď v roku 2014 reprezentoval svoju krajinu na súťaži Eurovision, bol hlavným účinkujúcim, ktorý mal vystúpiť na benefičnej akcii „Verme spoločne“ v hlavnom viedenskom kostole zo 14. storočia. Organizátor tejto akcie, homosexuálny aktivista Gery Keszler, povedal: „Sme veľmi vďační za dôveru, ktorú do nás vložil kardinál Schönborn.“

Francúzsky spisovateľ Michel Houellebecq mal pravdu, keď nedávno napísal: „Katolícka cirkev pácha samovraždu.“

Budúcnosť Európy bude bojovým poľom medzi islamom a týmito post – kresťanskými dekadentnými zvyškami. Vedúci cirkví na Západe poskytujú obrázok smiešneho náboženstva, ktoré sa už ďalej nedá brať vážne.

Kardinál arcibiskup Viedne Schönborn, ktorý práve dovolil, aby sa konala taká bezbožná akcia, mal strach z možnosti „islamského dobytia Európy,“ ktoré nazval „tretím islamským pokusom dobyť Európu“. Schönborn povedal tieto slová do novín viedenskej arcidiecézy a poznamenal: „Moslimovia chcú využiť našu slabosť, ale oni nie sú za našu slabosť zodpovední.“

Potom, v dlhom rozhovore pre Der Standard, kardinál povedal: „Pozrite sa na viedenské školy a uvidíte, ako odlišný je demografický vývoj kresťanských a moslimských detí. Toto je vážna téma. Existuje veľa islamských hlasov, ktoré hovoria, že Európa je pre islam zrelým ovocím. “

V správe „Náboženstvo vo Viedni v minulosti, súčasnosti a budúcnosti“ od výskumníkov z Wittgensteinova centra pre demografiu a globálny ľudský kapitál z viedenského inštitútu demografia čítame, že v roku 2011 bolo 19% populácie do 15 rokov moslimskej, že medzi rokmi 1984 a 2011 populácia Narodená katolíckym rodičom klesla zo 72% na 33% a že v roku 2046 bude priemerný vek moslimov 34 rokov, zatiaľ čo tým „bez náboženstva“ bude 58 rokov.

V roku 1971 tvoril islam iba 0,4% viedenskej populácie, 4,3% v roku 1991, 8,2% v roku 2001, 11,6% v roku 2011 a za pár rokov dosiahne cez 20%.

V roku 1977 francúzsky filozof Raymond Aron napísal dielo „Obhajoba dekadentnej Európy“, v ktorom odsúdil druh pôžitkárstva, ktoré odlišuje západné spoločnosti. „Civilizácia sebe stredného potešenia,‘ napísal Aron, „odsudzuje sama seba na smrť vo chvíli, keď sa prestane zaujímať o budúcnosť.“

Vtedy sa západná kultúra nakazila auto imunitne chorobou, pre ktorú, ako sa zdá, nie je žiadne riešenie. Vlastne sme vstúpili do „éry únavy“, ako to vo svojej eseji nazval Joshua Mitchell. Éra, v ktorej sú ľudia šťastní, keď sa môžu hrať s prístrojmi, a v ktorej stratili záujem o západnú kultúru.

Tento vek únavy je hospicovou fázou, v ktorej sa teraz západná kultúra nachádza. Smrť Európy bude umŕtvená kvapkami morfia zábavy a „rozmanitosti“. Potom sa ujme vlády islam.

 

Zdroj: Arutz Sheva – Israel National News

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V Londýne vyčíňal muž s mečom, zabil 13-ročného chlapca a štyroch ľudí

Na mieste zatkli 36-ročného muža.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *