Home / EKONOMIKA / Deichmann zostáva slovenským lídrom v maloobchodnom predaji obuvi, predal o takmer stotisíc párov viac než vlani

Deichmann zostáva slovenským lídrom v maloobchodnom predaji obuvi, predal o takmer stotisíc párov viac než vlani

30.4.2024 (SITA.sk) – Spoločnosti Deichmann-Obuv SK so sídlom v Dunajskej Strede sa v minulom roku darilo. Dosiahla obrat zhruba 87 miliónov eur, čo predstavuje medziročný nárast o takmer 13 %.

V takmer 80 predajniach a v internetovom obchode, prevádzkovanom desať rokov, firma predala približne 2,7 milióna párov obuvi. To je o takmer stotisíc párov viac než rok predtým.

Spoločnosť v utorok informovala, že tak potvrdila svoju pozíciu lídra na slovenskom maloobchodnom trhu s obuvou. Na konci roka 2023 mala firma asi 600 zamestnancov, ich počet vzrástol o 35.

Spoločnosť funguje na slovenskom trhu 20 rokov, svoju prvú predajňu otvorila v roku 2004 v Košiciach a odvtedy stále rastie.

Deichmann-Obuv SK je dcérou skupiny Deichmann SE, ktorá od svojho založenia v roku 1913 má sídlo v nemeckom Essene.

Tá dosiahla v uplynulom obchodnom roku v 34 krajinách hrubý obrat 8,7 miliardy eur (7,4 miliardy eur čistého obratu). Nárast obratu očistený o menové efekty tak dosahuje viac než 7 %.

Celosvetovo bolo v roku 2023 v predajniach a v internetových obchodoch skupiny predaných 184 miliónov párov obuvi (o 1,4 % viac než v roku 2022).

K 31. decembru 2023 prevádzkovala asi 4 700 predajní, 41 internetových obchodov a mala vyše 49-tisíc zamestnancov.

Skupina v tomto roku plánuje investovať asi 374 miliónov eur, napríklad do moderných predajní a omnikanálových služieb. Zároveň očakáva otvoriť a prestavať asi 450 predajní.

Viac k témam: Hospodárske výsledky, Maloobchod
Zdroj: SITA.sk – Deichmann zostáva slovenským lídrom v maloobchodnom predaji obuvi, predal o takmer stotisíc párov viac než vlani © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ministerstvo hospodárstva poskytlo štátu takmer 400 mil. eur, najviac peňazí smerovalo do Bratislavského kraja

Štátnu pomoc ad hoc dostalo od ministerstva hospodárstva päť príjemcov, mierne prekročila 25 mil. eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *