Home / šport / Ostatné športy / Slovenské volejbalistky sú bez straty bodu, na majstrovstvách Európy si poradili so Švajčiarkami

Slovenské volejbalistky sú bez straty bodu, na majstrovstvách Európy si poradili so Švajčiarkami

24.8.2019 (Webnoviny.sk) – Slovenské volejbalové reprezentantky spravili ďalší dôležitý krok k postupu do osemfinálovej fázy majstrovstiev Európy. V sobotňajšom zápase v Bratislave zdolali Švajčiarky hladko 3:0 na sety a v tabuľke D-skupiny im patrí prvé miesto so ziskom plného počtu šiestich bodov.

Zverenky Marca Fenoglia čaká tretí zápas na turnaji v pondelok, keď si o 20.00 h zmerajú sily s Bieloruskami.

Trénerovi vyšlo zaradenie Palgutovej

Slovenky potvrdzovali úlohu papierového favorita od začiatku stretnutia. Presadzovali sa útokmi cez kraje a za stavu 12:8 donútili švajčiarskeho trénera zobrať si oddychový čas. Marcovi Fenogliovi takisto vyšiel ťah so zaradením Karin Palgutovej do základnej zostavy.

Rodáčka z Bratislavy zaznamenala v prvom sete poltucet bodov, čo bolo najviac spomedzi všetkých hráčok na palubovke. Úvodné dejstvo volejbalistky v bielych dresoch kontrolovali a po 21 minútach Mária Kostelanská upravila skóre na konečných 25:20.

Slovenky dominovali v každej činnosti

V druhom sete Švajčiarky viedli 5:3, ale následne sa ukázala vyššia herná kvalita súpera. Slovenky dominovali prakticky v každej hernej činnosti, čo sa odzrkadlilo aj na skóre.

Družstvo spod Tatier viedlo aj 11-bodovým rozdielom, napokon v druhom dejstve triumfovalo 25:16. K výborne hrajúcej Palgutovej sa pridala aj Nikola Radosová a zaujímavosťou je, že spomenutá dvojica získala v tomto sete dohromady len o tri body menej ako celý švajčiarsky tím.

Vyrovnaná koncovka tretieho setu

V treťom sete sa hráčky z „krajiny helvétskeho kríža“ dlho držali v hre a živili šancu na zdramatizovanie zápasu. Šnúrou troch bodov v sérii upravili skóre na 15:16, na čo taliansky kormidelník SR reagoval oddychovým časom. Slovenky sa následne upokojili a podobne ako proti Španielkam zvládli vyrovnanú koncovku setu.

Napokon ho vyhrali pomerom 25:22, keď druhý triumf slovenského tímu na šampionáte spečatila úspešným blokom Herelová.

Majstrovstvá Európy vo volejbale žien 2019

D-skupina

Švajčiarsko – Slovensko 0:3 (-20, -16, -22)

66 minút, rozhodovali: Halász (Maď.) a Aro (Fín.), 4100 divákov
Švajčiarsko: Schottroffová 3, Matterová 7, Pierretová, Storcková 15, Brunnerová 4, Künzlerová 9, libero Depratiová (Lengweilerová, Zauggová, Sulserová, Troeschová, Staffelbachová, libero Engelová)
Slovensko: Koseková 1, Palgutová 18, Pencová 5, Herelová 5, Radosová 16, Kostelanská 7, libero Španková (Hudecová, Hrončeková, Kijaková, Ovečková 1, Szaboóvá, Fričová, libero Jančová)

Tabuľka D-skupiny:

1. Slovensko 2 2 0 6:0 6
2. Nemecko 2 2 0 6:1 6
3. Rusko 1 1 0 3:0 3
4. Bielorusko 1 0 1 0:3 0
5. Španielsko 2 0 2 1:6 0
6. Švajčiarsko 2 0 2 0:6 0

Viac k témam: Majstrovstvá Európy (ME) vo volejbale
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenské volejbalistky sú bez straty bodu, na majstrovstvách Európy si poradili so Švajčiarkami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *