Home / šport / Ostatné športy / Olympijskí medailisti pili alkohol v tréningovom centre, rýchlokorčuliari dostali dištanc

Olympijskí medailisti pili alkohol v tréningovom centre, rýchlokorčuliari dostali dištanc

13.8.2019 (Webnoviny.sk) – Olympijskí medailisti Kim Tä-ju a Kim Čchol-min figurujú medzi päticou reprezentantov Kórejskej republiky v rýchlokorčuľovaní, ktorých na dva mesiace suspendovala Kórejská korčuliarska únia za požívanie alkoholických nápojov v priestoroch tréningového centra v Soule.

Piatich športovcov odhalili ešte 27. júna, pre uvedený trest prídu o účasť na tréningovom kempe v Kanade. Informácie priniesol portál ITG.

Stiahol nohavice kolegovi

Kim Tä-ju získal bronz na minuloročných ZOH v domácom prostredí v Pjongčangu na 1000 m, Kim Čchol-min bol súčasťou strieborného tímu v stíhačke družstiev na ZOH 2014 v ruskom letovisku Soči.

Nedávno zlatý z Pjongčangu Lim Hjo-džun v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe na 1500 m a bronzový na tretinovej vzdialenosti dostal dištanc za to, že pred členkami národného tímu stiahol nohavice mužskému kolegovi.

Tréner čelí obvineniam zo sexuálneho obťažovania

Najvážnejší prípad, ktorý v ostatnom období museli riešiť v kórejskom korčuliarskom prostredí, bolo fyzické napadnutie zlatej olympijskej medailistky v šortreku Šim Suk-hee niekdajším reprezentačným trénerom, ktorý tiež čelí obvineniam zo sexuálneho obťažovania.

V Kórejskej republike v tomto korčuliarskom športe padol aj krátkodobý zákaz činnosti za to, že športovec vstúpil do ubytovacej časti tréningového centra určeného pre športovkyne. Kim Je-džin, ktorá mu tento vstup umožnila, dostala pokarhanie a musela si odpracovať desať hodín v prospech centra.

Viac k témam: rýchlokorčuľovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Olympijskí medailisti pili alkohol v tréningovom centre, rýchlokorčuliari dostali dištanc © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *