Home / SVET / Dvanásť tínedžerov sa na chate v Beskydách otrávilo grilovaným mäsom, niektorí skončili v nemocnici

Dvanásť tínedžerov sa na chate v Beskydách otrávilo grilovaným mäsom, niektorí skončili v nemocnici

12.8.2019 (Webnoviny.sk) – V českej oblasti Bílá v Beskydách sa dvanásť ľudí otrávilo grilovaným mäsom. Záchranárom komplikoval zásah zle prístupný terén, v ktorom sa nachádza chata, kde trávila čas skupina tínedžerov vo veku 18 a 19 rokov.

Piati z nich skončili v nemocnici vo Frýdku-Místku. „V noci na sobotu sa u nich prejavili príznaky infekcie, ktorá postihla tráviaci trakt. Mali prudké zdravotné problémy sprevádzané nevoľnosťami, bolesťou brucha, zvracaním a hnačkou, čo sú prejavy bakteriálnej infekcie, ktorej zdrojom mohla byť strava, ktorú večer konzumovali,“ uviedol hovorca záchranárov Lukáš Humpl.

Dodal, že všetci jedli grilované mäso, pričom u všetkých sa problémy prejavili približne v rovnaký čas. K pacientom vyrazil špeciálny tím.

„Chata sa nachádzala na kopci a nedalo sa k nej dopraviť. Museli sme zastaviť približne 300 metrov od nej. Našťastie sa mohli pacienti s pomocou záchranárov pohybovať po svojich a nebolo nutné zabezpečiť prepravu pomocou štvorkoliek,“ dodal hovorca.

Viac k témam: črevná baktéria, infekcia, mäso, otrava jedlom
Zdroj: Webnoviny.sk – Dvanásť tínedžerov sa na chate v Beskydách otrávilo grilovaným mäsom, niektorí skončili v nemocnici © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Litva nabáda ukrajinských mužov na návrat domov, obmedzí im sociálne dávky alebo vydávanie dokladov

Litovská vláda chce nasledovať príklad Poľska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *