Home / šport / Ostatné športy / Slovenskí volejbalisti v poslednom súboji Zlatej európskej ligy zdolali Belgicko

Slovenskí volejbalisti v poslednom súboji Zlatej európskej ligy zdolali Belgicko

POPRAD 15. júna (WebNoviny.sk) – Slovenskí volejbaloví reprezentanti vyhrali v záverečnom šiestom zápase Zlatej európskej ligy 2019 nad Belgickom 3:1 na sety.

Zverenci Andreja Kravárika síce úvodné dejstvo prehrali, ale napokon si pripísali na konto druhé víťazstvo. V A-skupine obsadili konečnú tretiu priečku so ziskom šiestich bodov. Víťazom s miestenkou na Final 4 sa v predstihu stali reprezentanti Turecka.

V popradskom zápase boli spočiatku lepší Belgičania a prvý set vyhrali pomerom 25:21. Po zmene strán sa výkon slovenských volejbalistov zlepšil, súpera ani raz nepustili do vedenia a napokon druhé dejstvo vyhrali rozdielom troch bodov. Zlepšený výkon mužstva okolo nahrávača Juraja Zaťka pokračoval aj v tretom sete, v ktorom sa Belgičania znovu k ničomu výraznejšiemu nedostali.

Dvakrát viedli rozdielom jedného bodu, ale napokon sa museli pred súperom skloniť po výsledku 20:25. Rozuzlenie štvrtého setu nastalo v samotnom závere pri podaní Tomáša Kriška. Ten prišiel na servis za stavu 19:20, no piatimi bodmi v rade vytvoril Slovensku rozhodujúci náskok. Zverenci Andreja Kravárika sa tak revanšovali Belgicku za prehru z úvodného merania síl, keď mu podľahli 2:3 na sety.

Zlatá európska liga 2019 – A-skupina – 6. kolo

sobota

Slovensko – Belgicko 3:1 (-21, 22, 20, 21)

120 minút, rozhodovali: Roy Bensimon (Izr.) a Lukáš Kráľovič (SR)
Zostava a body SR: Kriško 19, Ondrovič 12, Zaťko 4, J. Kováč 5, Gavenda 19, Pavelka 8, liberá Vitko, Kurej (Jendrejčák, Palgut, Lamanec 1, Lux, Kyjanica, Firkaľ)

Tabuľka A-skupiny

1. Turecko 5 5 0 15:2 15
2. Lotyšsko 5 3 2 11:9 10
3. Slovensko 6 2 4 9:15 6
4. Belgicko 6 1 5 8:17 2

Viac k témam: slovenská volejbalová reprezentácia, Zlatá európska liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí volejbalisti v poslednom súboji Zlatej európskej ligy zdolali Belgicko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *