Home / SVET / V Sýrii údajne hrozia ďalšie chemické útoky, Rusko viní al-Káidu a USA má na to iný názor

V Sýrii údajne hrozia ďalšie chemické útoky, Rusko viní al-Káidu a USA má na to iný názor

MOSKVA 22. mája (WebNoviny.sk) – Militantná skupina al-Káida v utorok zaútočila na severozápade Sýrie na vládnych vojakov, pričom použila aj tanky. Zástupca ruskej armády uviedol, že prípad sa stal v provincii Idlib.

Sýrski vojaci zadržali niekoľko militantov, ktorí údajne prezradili plány na falošné chemické útoky v meste Sarakíb a obci Džardžanaz. Vinu pritom chceli hodiť na vládu. Militanti podľa ruskej armády vytvorili špeciálne „chemické krídlo“ na výrobu a skladovanie toxických látok.

Ministerstvo zahraničných vecí Spojených štátov amerických však vyjadrenie ruskej armády spochybnilo. Podľa USA chce chemické zbrane opäť použiť sýrsky prezident Baššár al-Asad a najnovšie ruské správy majú len odviesť pozornosť na militantov.

„Ruské obvinenia sú len pokračovaním dezinformačnej kampane režimu al-Asada a Ruska s cieľom vytvoriť falošné príbehy o tom, že iní sú zodpovední za chemické útoky, ktoré však vykonáva al-Asadov režim,“ uviedol vo vyhlásení americký rezort zahraničných vecí.

Viac k témam: al-Káida, chemický útok, Sýria, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – V Sýrii údajne hrozia ďalšie chemické útoky, Rusko viní al-Káidu a USA má na to iný názor © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *