Home / SVET / Muž podozrivý z dodania zbrane strelcovi zo Štrasburgu čelí obvineniam z terorizmu

Muž podozrivý z dodania zbrane strelcovi zo Štrasburgu čelí obvineniam z terorizmu

PARÍŽ 18. decembra (WebNoviny.sk) – Muž podozrivý z toho, že dodal pravdepodobnému útočníkovi zo Štrasburgu zbraň, čelí predbežným obvineniam z terorizmu. Informoval o tom nemenovaný predstaviteľ francúzskej justície oboznámený s vyšetrovaním.

Podľa jeho slov predstúpil podozrivý v pondelok pred sudcu, ktorý proti nemu vzniesol obvinenia zo spolčovania sa s teroristami, ako aj z vlastnenia a dodania zbraní v súvislosti s teroristickou akciou.

Strelcovi dodal zbraň

Muž je podozrivý z toho, že dodal pravdepodobnému strelcovi Chérifovi Chekattovi zbraň, ktorú ten použil pri útoku z 11. decembra. Muž ostáva vo väzbe.

V pondelok v rámci vyšetrovania zadržali aj ďalšie dve osoby, ktoré mali „zohrávať rolu pri zaobstarávaní strelnej zbrane“ útočníkovi. Chekatt zomrel vo štvrtok pri prestrelke s políciou, ktorá po ňom intenzívne pátrala od utorkového útoku.

Obete útoku na vianočných trhoch

Počet obetí útoku medzičasom stúpol na päť. V nedeľu v noci podľahol zraneniam Poliak Barto Orent-Niedzielski, ktorý pracoval v Európskom parlamente a ako novinár.

Ďalšími obeťami sú turista z Thajska, taliansky novinár, Francúz a afganský imigrant, ktorý ušiel pred násilím vo vlastnej krajine a v Štrasburgu žil so svojou rodinou.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Teroristický útok v Štrasburgu

Viac k témam: Chérif Chekatt, Štrasburg, teroristický útok v Štrasburgu, terorizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Muž podozrivý z dodania zbrane strelcovi zo Štrasburgu čelí obvineniam z terorizmu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gréci nepošlú Ukrajincom systém Patriot, ohrozilo by to ich vzdušnú bezpečnosť

Grécke médiá uviedli, že Atény plánujú poslať na Ukrajinu aspoň jeden systém Patriot, a to po nátlaku zo strany Európskej únie na zvýšenie pomoci Ukrajine v protivzdušnej obrane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *