Home / šport / Ostatné športy / Úspešná séria Tatrana Prešov v SEHA League sa skončila, tesne podľahol lídrovi

Úspešná séria Tatrana Prešov v SEHA League sa skončila, tesne podľahol lídrovi

SKOPJE 12. decembra (WebNoviny.sk) – Hádzanári Tatrana Prešov nenatiahli v rámci 8. ročníka nadnárodnej „SEHA /South East Handball Association/ Gazprom League“ svoju víťaznú šnúru na päť zápasov. Úspešná séria sa skončila na palubovke lídra súťaže, keď v stredajšom stretnutí 12. kola podľahli macedónskemu RK Vardar Skopje tesne 21:23 (9:10).

V Skopje videli diváci úplne vyrovnaný I. polčas, v ktorom sa tímy striedali vo vedení, ale maximálne len o jeden gól. Bývalý hráč Tatrana Krištopans naklonil pred prestávkou skóre v prospech RK Vardar (10:9), ktorý v 35. min odskočil na 13:10. Hostia však vzápätí vyrovnali (13:13).

Rozhodujúci náskok si Skopjania vypracovali troma gólmi medzi 49. – 51. min (20:17). Najviac gólov v drese Tatrana dosiahol proti obhajcovi prvenstva Januš Lapajne, ktorý skóroval šesťkrát.

Zverenci trénera Slavka Golužu majú po dvanástich vystúpeniach bilanciu osem výhier – štyri prehry (dve jednogólové, dve dvojgólové) a v neúplnej tabuľke sú so ziskom 24 bodov na 3. mieste. Úradujúci slovenský šampión zakončí svoje tohtoročné účinkovanie v SEHA League v piatok 21. decembra, keď v Tatran handball aréne od 15.00 h nastúpi v 13. kole v dôležitom dueli v boji o účasť na turnaji Final 4 proti bieloruskému Meškovu Brest, aktuálne 5. tímu tabuľky.

SEHA Gazprom League 2018/2019

12. kolo

RK Vardar Skopje (Maced.) – Tatran Prešov (SR) 23:21 (10:9)
Najviac gólov: Karačič 6, Stoilov, Dissinger a Čupič po 3 – Lapajne 6, L. Urban 4, Hrstka 3, D. Krok 3/1
Pok. hody: 0 – 1/1, vylúčení: 3 – 5, rozhodovali: Gubica a Miloševič (obaja Chor.)

Viac k témam: RK Vardar Skopje, SEHA Gazprom League, Tatran Prešov
Zdroj: Webnoviny.sk – Úspešná séria Tatrana Prešov v SEHA League sa skončila, tesne podľahol lídrovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *