Home / SLOVENSKO / Mikuláš príde aj do nitrianskej nemocnice, spevák Kuly odovzdá deťom upokojujúce chobotničky

Mikuláš príde aj do nitrianskej nemocnice, spevák Kuly odovzdá deťom upokojujúce chobotničky

NITRA 5. decembra (WebNoviny.sk) – Fakultná nemocnica v Nitre pripravila pre pacientov pri príležitosti Mikuláša niekoľko podujatí. Pre onkologických pacientov si v stredu pripravili program žiaci Súkromného konzervatória v Nitre.

Chobotničky odovzdá spevák Kuly

Malých pacientov hospitalizovaných na klinike detí a dorastu príde potešiť vo štvrtok 6. decembra Mikuláš a prinesie im balíčky, o ktoré sa postaralo Občianske združenie Integrácia.

Tento rok nezabúdame ani na neonatologických pacientov z Oddelenia neonatológie FN Nitra. V piatok 7. decembra o 10:30 príde frontman skupiny Desmod Mário Kuly Kollár aj s manželkou Luciou Kollárovou odovzdať najmenším pacientom chobotničky, ktoré zachraňujú život detičkám a pomáhajú pri liečbe,“ informovala hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková.

Pripomínajú pupočnú šnúru

Háčkované chobotničky majú podľa vedcov na bábätká upokojujúce účinky. Využívajú sa často pre predčasne narodené bábätká v inkubátore. Odpútavajú pozornosť detí od hadičiek a taktiež im pripomínajú pupočnú šnúru, ktorú držali v bruchu matky a materiálom matkinu maternicu.

Vedci dokázali, že deti s chobotničkami mali pravidelný srdečný tep, lepšie dýchali a mali vyššiu hladinu kyslíka v krvi, čo veľmi prospieva pri ich liečbe. Tento projekt sa začal v Dánsku a teraz je rozšírený po celej Európe,“ uviedla Timková.

V piatok 7. decembra odovzdajú vďaka Nadácii Križovatka na oddelení neonatológie desať monitorov dychu BabySense, ktoré pomáhajú zachrániť život deťom ohrozeným syndrómom náhleho úmrtia dojčiat.

Viac k témam: Fakultná nemocnica v Nitre, inkubátor, skupina Desmod, svätý Mikuláš
Zdroj: Webnoviny.sk – Mikuláš príde aj do nitrianskej nemocnice, spevák Kuly odovzdá deťom upokojujúce chobotničky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov

Spoločnosť Samsung Electronics odhalila ďalšie podrobnosti o novej generácii televízorov roku 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *