Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilka General Motors sa chystá zatvoriť závod v Kanade a prepustí tisíce zamestnancov

Automobilka General Motors sa chystá zatvoriť závod v Kanade a prepustí tisíce zamestnancov

DETROIT 26. novembra (WebNoviny.sk) – Americká automobilka General Motors sa chystá zatvoriť závod v Kanade, čo bude znamenať zrušenie približne 2 500 pracovných miest. Zdroj oboznámený s problematikou pre agentúru AP uviedol, že zatvorenie závodu v Kanade je iba začiatkom oveľa širšej reštrukturalizácie.

Firma sa totiž pripravuje na nasledujúci pokles ekonomiky, zmeny v obchodných zmluvách v súlade s administratívou prezidenta Donalda Trumpa a potenciálne clá na dovoz automobilov. Osoba, ktorá informovala agentúru AP, hovorila pod podmienkou zachovania anonymity.

General Motors potrebuje prebudovať spoločnosť, pretože presúva svoju pozornosť na hybridné vozidlá s nižšími emisiami. Ide o technológiu, ktorá nie je v kanadskom závode GM v popredí. General Motors otvoril svoj závod v Kanade v meste Oshawa neďaleko Toronta v roku 1953.

Viac k témam: Donald Trump, General Motors (GM), závod
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka General Motors sa chystá zatvoriť závod v Kanade a prepustí tisíce zamestnancov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *