Home / SLOVENSKO / Zahraničný výbor odmietol Globálny pakt OSN o migrácii a nesúhlasil ani s Lajčákovým názorom

Zahraničný výbor odmietol Globálny pakt OSN o migrácii a nesúhlasil ani s Lajčákovým názorom

BRATISLAVA 21. novembra (WebNoviny.sk) – Zahraničný výbor NR SR v stredu odporučil parlamentu, aby schválil uznesenie, v ktorom žiada vládu, aby zaujala nesúhlasné stanovisko ku Globálnemu paktu OSN o bezpečnej, riadenej a legálnej migrácii.

Zároveň vládu parlament požiada, aby vykonala príslušné opatrenia na stiahnutie Slovenska z procesu prijímania tohto migračného paktu. Výbor sa tak rozhodol napriek vystúpeniu ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka, ktorý poslancov nepresvedčil o výhodách a neškodnosti migračného paktu pre Slovensko. Parlament sa bude uznesením zaoberať na nadchádzajúcej parlamentnej schôdzi.

Minister Lajčák navrhol, aby Slovensko išlo jasne prezentovať svoje výhrady k paktu do marockého Marakéša, aby sa tak dostali do záverov konferencie.

Ani s týmto návrhom však výbor nesúhlasil a stotožnil sa s návrhom predsedu SNS Andreja Danka, ktorý chce, aby Slovensko vyjadrilo svoj nesúhlas s migračným paktom neúčasťou na marakéšskej konferencii. Lajčák je presvedčený, že neúčasť Slovenska poškodí jeho diplomatickú kredibilitu. On sám sa však zachová tak, ako rozhodne vláda.

Viac k témam: Andrej Danko, Katarína Cséfalvayová, Miroslav Lajčák, OSN Organizácia spojených národov, pakt o migrácii, Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Zahraničný výbor odmietol Globálny pakt OSN o migrácii a nesúhlasil ani s Lajčákovým názorom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov

Spoločnosť Samsung Electronics odhalila ďalšie podrobnosti o novej generácii televízorov roku 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *