Home / šport / Futbal / Video: Ronaldo na Old Trafford opäť vyhral, Mourinho posielal Bonucciho s Chiellinim na Harvard

Video: Ronaldo na Old Trafford opäť vyhral, Mourinho posielal Bonucciho s Chiellinim na Harvard

MANCHESTER 24. októbra (WebNoviny.sk) – Keď útočník talianskeho futbalového klubu Juventus Turín Cristiano Ronaldo po skončení utorňajšieho zápasu H-skupiny Ligy majstrov 2018/2019 na ihrisku Manchestru United (1:0) schádzal z trávnika, pokúsili sa k nemu dostať dvaja mladí fanúšikovia, aby sa s ním odfotili.

Na Old Trafforde strávil šesť sezón

Aj keď ich usporiadateľská služba spacifikovala, 5-násobný najlepší svetový futbalista napokon priaznivcom so širokým úsmevom vyhovel. Aj takúto podobu mal návrat 33-ročného Cristiana Ronalda na manchesterský Old Trafford, kde strávil dovedna šesť sezón (2003-2009) pred prestupom do Realu Madrid.

Práve v drese ManUtd CR7 vyhral v roku 2008 prvú z doterajších piatich trofejí pre víťaza LM, ďalšie štyri získal s Realom Madrid. Rodák z Madeiry po utorňajšom zápase poďakoval fanúšikom United za vrelé privítanie.

„Dosiahli sme dôležité víťazstvo v zápase, ktorý mal pre mňa veľký emocionálny význam. Bolo skvelé opäť si zahrať na Old Trafforde. Ďakujem všetkým fanúšikom za privítanie a podporu,“ napísal na instagrame C. Ronaldo, ktorý v Manchestri pod vedením legendárneho Sira Alexa Fergusona získal dovedna deväť trofejí vrátane troch titulov v anglickej Premier League a spomenutého prvenstva v LM v ročníku 2007/2008.

Za „červených diablov“ strelil 118 gólov. V minulosti nastúpil na ihrisku svojho niekdajšieho anglického zamestnávateľa aj ako hráč Realu Madrid. Bolo to v odvete osemfinále LM 2012/2013. Víťazným gólom vtedy posunul „biely balet“ do ďalšej fázy.

Mourinho pochválil stopérov Juventusu

Kapitán majstrov Európy 2016 tentoraz nebol gólovým hrdinom svojho tímu, no zastúpil ho Argentínčan Paulo Dybala, keď v 17. min práve po centri C. Ronalda zblízka prekonal španielskeho brankára domácich Davida de Geu.

„Hrali sme proti jednému z najväčších, podotýkam, že naozaj najväčších kandidátov na víťazstvo v Lige majstrov. Nebolo to však iba o Cristianovi Ronaldovi a Dybalovi. Páni Bonucci a Chiellini by mohli vyučovať na Harvarde, ako majú hrať stopéri,“ zložil protivníkom poklonu tréner Manchestru United José Mourinho.

„Mali sme v pláne kontrolovať priebeh zápasu. V prvom polčase sa nám to darilo, v tom druhom sme už neboli až takí dobrí, ale víťazstvo sme si zaslúžili. Podali sme však kvalitný výkon,“ vyhlásil Bonucci podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA).

„Pohyb našich útočníkov spôsoboval domácim obrancov mnoho problémov. V niektorých situáciách nám chýbala lepšia finálna prihrávka. Naše víťazstvo je úplne zaslúžené. Mali sme kontrolu nad stredom poľa a vždy, keď sme to potrebovali, vedeli sme zvýšiť ofenzívne tempo. Po zmene strán nás United trochu zatlačili a prinútili k niekoľkým chybám, odohrali sme však dobrý duel,“ skonštatoval kormidelník Turínčanov Massimiliano Allegri.

Viac k témam: Cristiano Ronaldo, José Mourinho, Juventus Turín, Liga majstrov, Manchester United
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Ronaldo na Old Trafford opäť vyhral, Mourinho posielal Bonucciho s Chiellinim na Harvard © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Žilinčania triumfovali v Podbrezovej, zápas Dunajskej Stredy s Ružomberkom opäť skončil remízou

Šieste kolo nadstavby v nedeľu podvečer uzavrie prestížne derby medzi Trnavou a Slovanom Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *