Home / šport / Ostatné športy / Iuventa Michalovce sa s Pohárom EHF rozlúčila sedemgólovou prehrou

Iuventa Michalovce sa s Pohárom EHF rozlúčila sedemgólovou prehrou

NYKÖBING 21. októbra (WebNoviny.sk) – Hádzanárky Iuventy Michalovce sa rozlúčili s tohtosezónnym účinkovaním na európskej pohárovej scéne prehrou o sedem gólov.

Zverenky trénera Petra Hatalčíka nestačili ani druhýkrát na dánsky Nyköbing Falster Haandbold, ktorému v nedeľu na jeho palubovke v odvetnom stretnutí 2. kvalifikačného kola Pohára EHF žien 2018/2019 podľahli 22:29 (11:16).

Keďže pred týždňom sa v Chemkostav aréne zrodil výsledok 29:26 v prospech favorita, úradujúci slovenský majster sa so súťažou rozlúčil.

Pohár EHF žien – 2. kolo kvalifikácie

odveta – nedeľa

Nyköbing Falster Haandbold (Dán.) – Iuventa Michalovce (SR) 29:22 (16:11)
* prvý zápas 29:26, do 3. kola postúpil Nyköbing

Najviac gólov za Nyköbing: Ikeharová a Pedersenová po 5, J. Westbergová 5/2
Zostava a góly Iuventy: Jablonská-Bobaľová, Petkovičová – Mugošová 1, Kakaščíková, Štefaniková, Trúnková 4, Habánková 7/2, Janičičová, Štefanová, Holejová 1, Wollingerová 3/1, Bajčiová, Kompaniecová 5, Fiľková-Trehubová 1

pok. hody: 2/2 – 3/3, vylúčené: 5 – 4, ČK: 27. Fiľková-Trehubová (Iuventa), rozhodovali: Ben-Dan a Faran (obaja Izr.), 974 divákov

Domáce si hneď v úvode utvorili náskok – 6:2 v 8. min a na začiatku 14. min 9:3. Nasledujúca trojgólová šnúra však Iuventu nenaštartovala k obratu. Nyköbing totiž zvýšil na 15:8. Hostky, hoci prišli o diskvalifikovanú Fiľkovú-Trehubovú, však ešte do prestávky dokázali skorigovať na 11:16.

Ani po zmene strán sa obraz hry nezmenil, dánsky tím držal opraty vo svojich rukách a v 44. min sa po Lagerquistovej zásahu dočkal dvojciferného vedenia (22:12). Iuventa v závere dokázala zmierniť prehru, keď zo 17:28 znížila na 20:28 a napokon prehrala sedemgólovým rozdielom.

Hlas

Peter Hatalčík (tréner Iuventy): „Súper hral vo svojom domácom prostredí o triedu lepšie a dôkladne nás preveril. My sme boli po červenej karte pre Trehubovú-Fiľkovú ešte viac oslabení v spojkovom rade. Proti Nyköbingu sa hralo veľmi ťažko, mal výraznú výškovú prevahu, dobre bránil a zachytali mu brankárky. Bolo to náročné, ale myslím si, že prehra o sedem gólov je pre nás prijateľný výsledok. Z môjho pohľadu je najcennejšie, že dievčatá si odniesli z tohto dvojzápasu skúsenosti, o akých ani nesnívali. Všetky si zahrali. Už dávno som nezažil všeobecne takú žičlivú atmosféru pre hádzanú, domáci sa k nám správali úctivo, pred zápasom púšťali naše pesničky, vytlieskali nás. Aj z tohto pohľadu prevládajú pozitívne dojmy napriek tomu, že každá prehra bolí a my sme v Pohári EHF skončili.“

Viac k témam: Iuventa Michalovce, Pohár EHF
Zdroj: Webnoviny.sk – Iuventa Michalovce sa s Pohárom EHF rozlúčila sedemgólovou prehrou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *