Home / SLOVENSKO / Foto: Cvičenie Atlas Common Chalenge ukázalo zásahy polície v prípade teroristického útoku

Foto: Cvičenie Atlas Common Chalenge ukázalo zásahy polície v prípade teroristického útoku

BRATISLAVA 11. október (WebNoviny.sk) – Medzinárodné protiteroristické cvičenie Atlas Common Challenge 2.0, ktoré sa uskutočnilo v stredu 10. októbra bolo doteraz najrozsiahlejším a najväčším cvičením svojho druhu v Európe.

Scenáre teroristického útoku

Ako ďalej na sociálnej sieti informoval rezort vnútra, v rámci cvičenia sa paralelne odprezentovalo sedem scenárov možných teroristických útokov. „Celkový počet 2 800 operátorov – členov špeciálnych protiteroristických jednotiek,  zasahovalo v budovách, metre, autobuse, na lodiach, v lietadle a vysporiadali sa aj s chemickými, biologickými a rádio-nukleárnymi hrozbami,“ uviedol rezort.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Protiteroristické cvičenie Atlas Common Challenge 2.0

Časť medzinárodného cvičenia sa uskutočnilo aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti v Komárne. „Divácku verejnosť v Komárne čakal scenár teroristického útoku v zastavanej oblasti. Za týmto účelom sa cvičenie realizovalo v priestoroch Pevnosti v Komárne pod vedením slovenskej protiteroristickej jednotky Lynx Commando,“ informuje ministerstvo.

Prepad podujatia a rukojemnícka dráma

Návštevníkov podľa rezortu čakal dramatický scenár, v ktorom nechýbal prepad verejného podujatia, rukojemnícka dráma a zásah viac ako dvoch stoviek príslušníkov špeciálnych jednotiek zo šiestich štátov.

„Na podujatí popri taktických postupoch odprezentovali najmodernejšiu ťažkú techniku, ktorá zahŕňa obrnené vozidlá, špeciálne hydraulické plošiny, vrtuľníky typu Bell 429, Mi-171 a Black Hawk Sikorsky UH-60. Niektoré špeciálne vozidlá boli na Slovensku verejne prezentované po prvýkrát. Uvideli sme prácu policajných špecialistov – kynológov, ostreľovačov, ofenzívnych pyrotechnikov, medikov, vyjednávačov, zoskoky parašutistov, zlaňovanie z helikoptér, množstvo výbuchov,“ uzavrelo ministerstvo.

Viac k témam: Atlas Common Challenge 2.0, ministerstvo vnútra SR, Polícia SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Cvičenie Atlas Common Chalenge ukázalo zásahy polície v prípade teroristického útoku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda stratila zábrany a valcuje krajinu, Progresívne Slovensko organizuje ďalší protest (video)

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *