Home / šport / Futbal / Španielska hráčska asociácia naďalej odmieta hrať zápasy La Ligy v USA

Španielska hráčska asociácia naďalej odmieta hrať zápasy La Ligy v USA

MADRID 24. septembra (WebNoviny.sk) – Španielska hráčska asociácia je stále proti organizácii stretnutia futbalovej La Ligy na území USA. Na tomto postoji nič nezmenili ani doplňujúce informácie vedenia súťaže o zámere zorganizovať 26. januára 2019 súboj medzi Gironou a FC Barcelona v Miami.
Viaceré detaily prinieslo vedenie La Ligy v pondelok iba tri po nesúhlasnom stanovisku k takému súboju zo strany zástupcov Španielskej kráľovskej futbalovej federácie (RFEF). Cieľom organizácie takého súboja v zahraničí je zvýšiť popularitu španielskeho futbalu. Ak by sa zápas predsa odohral, bol by to prvý španielsky ligový duel mimo domácej krajiny.

Odporúčame:
Prezident Realu Madrid je razantne proti zápasom La Ligy v Amerike

Podľa hráčskej asociácie stále nie je zrejmé, či by konaním takého zápasu neboli porušené práva všetkých partnerov La Ligy. Navyše, konanie stretnutia v zahraničí by mohlo ovplyvniť regulárnosť súťaže. Hráčska asociácia síce nemá rozhodovacie právo pri presune súboja do zahraničia, no upozorňuje, že futbalisti môžu v takom prípade pristúpiť k štrajku pre nedodržanie ich vôle.

Viac k témam: FC Barcelona, FC Girona, La Liga, Španielska hráčska asociácia, Španielska kráľovská futbalová federácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Španielska hráčska asociácia naďalej odmieta hrať zápasy La Ligy v USA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obaja to stále vedia: Ronaldo strelil v saudskej lige ďalší hetrik, Messi prihral v zápase MLS na päť gólov

Aj vďaka Ronaldovi mužstvo Al-Nassr zvíťazilo nad tímom Al-Wehda vysoko 6:0, Messiho tím z Floridy triumfoval v dueli MLS nad New Yorkom Red Bulls 6:2.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *