Home / šport / Ostatné športy / Video: Álvarez porazil „kazašský hrom“ a stal sa šampiónom WBA, WBC a IBO v strednej váhe

Video: Álvarez porazil „kazašský hrom“ a stal sa šampiónom WBA, WBC a IBO v strednej váhe

LAS VEGAS 16. septembra (WebNoviny.sk) – Kazašský boxer Gennadij Golovkin prišiel o svoju nezdolanosť v profesionálnom ringu. Premiérovú prehru mu uštedril Mexičan Canelo Álvarez, ktorý v sobotu večer v T-Mobile Arene v americkom Las Vegas zvíťazil v zaujímavej dvanásťkolovej konfrontácii a pripravil ho v strednej váhe o opasky organizácií WBA (Super), WBC a IBO.

Dvaja z troch bodových rozhodcov sa priklonili na stranu 28-ročného Álvareza v pomere 115:113, tretí z arbitrov videl ich sobotňajší súboj nerozhodne (114:114).

Našiel svojho premožiteľa

„Golovkin je skvelý boxer. Ja som však obrovský bojovník a ukázal som to aj dnes večer,“ skonštatoval po víťaznom dueli rodák z mesta Guadalajara, celým menom Santos Saúl Álvarez Barragán, ktorý si v 53. súboji na profiscéne vybojoval jubilejný 50. triumf (34-krát uspel pred časovým limitom), pri jedinej prehre má v štatistikách zapísané aj dve remízy.

„Nedá sa povedať, kto bol víťaz v ringu. Rozhodcovia však prisúdili triumf Canelovi,“ reagoval zo šatne sklamaný Golovkin. Tridsaťšesťročný rodák z Karagandy, ktorý na OH 2004 v Aténach získal v amatérskom ringu striebro a rok predtým na majstrovstvách sveta 2003 v thajskom Bangkoku si vybojoval najcennejší kov.

Do soboty nenašiel premožiteľa na tomto fóre: v 39 súbojoch ako profesionál mal na konte 38 víťazstiev (z nich 34 K.O.) a jednu remízu, teraz v 40. vystúpení musel prvýkrát odísť so sklonenou hlavou.

Druhý vzájomný zápas

V prípade Golovkina a Álvareza išlo už o ich druhý vzájomný zápas. Vlani v septembri sa ich premiérová konfrontácia skončila kontroverznou remízou, keď rozhodkyňa Adalaide Byrdová nepochopiteľne jednoznačne prisúdila triumf Mexičanovi 118:110. Odvetný súboj dvoch „veľkých“ pästiarov bol pôvodne naplánovaný už na máj 2018, no Canelo neprešiel cez antidopingový test – vo februári v jeho vzorke objavili klenbuterol.

Mexický boxer sa však vtedy bránil, že v rodnej krajine zjedol kontaminované mäso. Álvarez dostal dištanc a namiesto neho sa v máji Golovkinovi postavil Vanes Martirosjan, ktorého „kazašský hrom“ knokautoval v druhom kole, dvadsiatykrát v rade obhájil tituly šampióna v strednej váhe organizácii WBA (Super), WBC a IBO, a vyrovnal rekord Berbarda Hopkinsa.

Odporúčame:
Brit Joshua pred duelom o titul WBO a WBA sľúbil, že proti Povetkinovi bude ofenzívnejší

„V sobotu to bol v Las Vegas skvelý boj. obaja borci majú kvalitu a mohli zvíťaziť. Nemôžem a nechcem sa sťažovať na arbitrov a ich rozhodnutie. Nevylučujem však ani to, že príde aj k ich tretiemu vzájomnému súboju,“ vyjadril sa Abel Sánchez, tréner Golovkina.

„Ak ľudia chcú, aby sme sa znova stretli v ringu, tak opäť nastúpime proti sebe. V tejto chvíli si však chcem sobotňajší triumf užiť s mojou rodinou,“ vyhlásil Canelo Álvarez. „Keď bude všetko správne pripravené a dohodnuté, áno,“ reagoval Gennadij Golovkin na možnosť opätovného duelu proti o osem rokov mladšiemu Mexičanovi.

Viac k témam: Canelo Álvarez, Gennadij Golovkin
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Álvarez porazil „kazašský hrom“ a stal sa šampiónom WBA, WBC a IBO v strednej váhe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *