Home / šport / Cyklistika / Víťazstvo Jungelsa v prológu Okolo Slovenska malo rekordnú príchuť pre tím Quick-Step Floors

Víťazstvo Jungelsa v prológu Okolo Slovenska malo rekordnú príchuť pre tím Quick-Step Floors

POPRAD 13. septembra (WebNoviny.sk) – Dominantné postavenie cyklistov tímu Quick-Step Floors v popradskom prológu pretekov Okolo Slovenska malo aj rekordnú príchuť. Luxemburčan Bob Jungels dosiahol na 1,6 km dlhej trati v centre Popradu rekordné 62. víťazstvo svojho tímu v tejto sezóne.

Prekonaný vlastný rekord z roku 2015

Znamená to, že pretekári tohto belgického zoskupenia prekonali svoj vlastný rekord zo súťažného ročníka 2015, keď dosiahli 61 triumfov na profesionálnej úrovni na ceste.

Odporúčame:
Bob Jungels zvíťazil v prológu na pretekoch Okolo Slovenska, najlepší Slovák obsadil 14. miesto

Pozoruhodnú cestu za víťazstvami jazdci tímu Quick-Step Floors odštartovali v januári na pretekoch Tour Down Under v Austrálii a priebežne v nej môžu ďalej pokračovať. Na zvýraznenie prekonaného rekordu treba pripomenúť, že momentálne zostáva do konca cyklistickej sezóny 2018 ešte 6 týždňov.

O 62 triumfov sa podelilo 13 pretekárov

Podľa tlačovej správy tímu sa o 62 víťazstiev podelilo 13 pretekárov a dosiahli ich v 17 krajinách piatich kontinentov. V tomto menoslove figurujú triumfy na pretekoch Grand Tour, World Tour, jednorazových pretekoch ako aj viacetapových podujatiach.

„Vyhrať 62 pretekov v jednej sezóne a prekonať historický rekord je úžasný pocit a zároveň veľmi emocionálny moment. Gratulácia patrí všetkým za radom: pretekárom, mechanikom, zdravotnému personálu, sponzorom aj všetkým našim partnerom. Sme jedna veľká cyklistická rodina a každý v nej zohráva dôležitú úlohu. Najlepšie na tom všetkom je to, že sezóna sa ešte zďaleka neskončila a my môžeme ďalej pracovať na napĺňaní našich víťazných plánov,“ povedal šéf tímu Quick-Step Floors Patrick Lefevere.

Viac k témam: Bob Jungels, Okolo Slovenska, Quick-Step Floors
Zdroj: Webnoviny.sk – Víťazstvo Jungelsa v prológu Okolo Slovenska malo rekordnú príchuť pre tím Quick-Step Floors © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *