Home / šport / Koepka nedoprial Woodsovi víťazstvo na US PGA

Koepka nedoprial Woodsovi víťazstvo na US PGA

Američan Brooks Koepka vyhral v tomto roku po prvenstve na U.S. Open už druhý majstrovský titul. Tigera Woodsa odstavil na druhú priečku veľmi tesne – predčil ho len o dve rany. Šampionát PGA je po Masters, U.S. Open a The Open štvrtým a posledným majstrovským turnajom sezóny. Organizuje sa pod záštitou americkej PGA v St. Louis v Missouri, kde sa hrá na ihrisku s dĺžkou 6702 metrov. Tohtoročný stý PGA turnaj len tesne ovládol 28-ročný Brooks Koepka so skóre -16. Woodsa predbehol len o dve rany (-14). Bronz si zo St. Louis odniesol 38- ročný austrálsky hráč Adam Scott s výsledkom -13.

pastedGraphic.png

Fanúšikovia sa na Woodsa tešili

S účasťou Woodsa prišla aj vlna fanúšikovského nadšenia, nakoľko najznámejší golfista vynechal všetky majstrovstvá roku 2017 a 2016 a prvenstvo na jednom z nich získal naposledy v roku 2008, a to na U.S. Open. Nadšenie však pominulo, a to napriek jeho skóre 64 z posledného dňa turnaja, čo bolo zároveň jeho najnižším skóre, ktoré počas kariéry na majstrovstvách vo finálových kolách dosiahol. Tipovanie fanúšikov Woodsa na jeho výhru tak tentokrát nevyšlo. Štrnásťnásobnému víťazovi majstrovských turnajov tak nepomohol ani nový osobný rekord a Koepka sa stal prvým hráčom od roku 2000, ktorý vyhral U.S. Open a PGA v rovnakej sezóne. 

Woods stále konkuruje najlepším

Woods sa do súťažného tempa vrátil len v novembri minulého roka. Stalo sa tak po náročnej operácii chrbta, ktorú musel absolvovať, ale aj po problémoch v jeho osobnom živote. 42-ročný hráč však napriek tomu dokázal, že stále môže súťažiť na najväčších golfových podujatiach. So skóre 70, 66 a 66 počas prvých troch dní PGA zaostával za Koepkom o štyri rany. Aj sám americký šampión vtedy povedal, že túto stratu bude ťažké dorovnať. Napriek tomu, že Woods neodišiel so zlatom povedal, že je veľmi vďačný, že sa turnaja mohol zúčastniť a že sa naozaj snažil tvrdo bojovať. 

pastedGraphic_1.png

Koepka uspel aj napriek zraneniu

Koepka, ktorý je v aktuálnom svetovom rebríčku číslo štyri, mal aj pred turnajom našliapnuté na sľubný výsledok. Priznal však obavy, ktoré ho počas celej sezóny prenasledovali, nakoľko mal čiastočne roztrhnutú šľachu na ľavom zápästí. Radosť mu neprinieslo ani ďalšie zranene zápästia, kvôli ktorému musel vynechať turnaj Masters. No jeho odhodlanie sa vyplatilo a za niečo vyše roka si zarobil už na tretí majstrovský titul.  Počas turnaju PGA sa mu podarilo dosiahnuť skóre 69, 63, 66 a 66.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ak by sa otvárací ceremoniál olympiády v Paríži nemohol uskutočniť na Seine, náhradou môže byť Stade de France

Parížania pripravujú unikátny ceremoniál, premiérovo by sa otvorenie OH malo konať mimo štadióna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *