Home / SLOVENSKO / Exminister Kaliňák bol na detektore lži, odpovedal na štyri otázky týkajúce sa únosu Vietnamca

Exminister Kaliňák bol na detektore lži, odpovedal na štyri otázky týkajúce sa únosu Vietnamca

aktualizované 7. augusta 13:52

BRATISLAVA 7. augusta (WebNoviny.sk) – Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák absolvoval detektor lži. Informoval o tom počas svojho vyhlásenia. Podľa vlastných slov si vybral experta, ktorého si v minulosti vybral aj šéf hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič.

Štyri otázky o únose

Počas testu odpovedal na štyri otázky, týkajúce sa únosu vietnamského občana vládnym špeciálom. O otázke, či vedel v čase návštevy vietnamského ministra o únose „moja odpoveď znela nie,“ povedal exminister.

Odporúčame:
Ak chce Kiska viesť protivládnu politiku, nech rýchlo odstúpi, tvrdí Fico

Takisto odpovedal, či pomáhal pri únose, dával pokyny zamestnancom a či mal informáciu o tom, že zbitý a zdrogovaný občan Vietnamu bol preložený do auta. Aj na tieto otázky odpovedal ‚nie‘. „Všetky moje odpovede expert vyhodnotil ako pravdivé,“ povedal Kaliňák.

Kontrolné a neutrálne otázky

Podľa exministra disponuje na Slovensku detektorom lži napríklad Kriminalisticko-expertízny ústav Policajného zboru alebo Národný bezpečnostný úrad. Zvolil však nezávislého experta, aby nemohol byť obvinený z manipulácie.

Za nie ako pravdivé podľa Kaliňáka vyhodnotil test len dve kontrolné a neutrálne otázky, konkrétne, či sa bál, že sa pri teste stane chyba a či niekedy v živote urobil niekomu vedome niečo zlé.

„Aj výsledky týchto dvoch odpovedí potvrdzujú autenticitu testu,“ zdôraznil exminister. Dodal, že bude rád spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní, aby sa prípad čo najskôr vyšetril.

 

Viac k témam: letka ministerstva vnútra SR, ministerstvo vnútra SR, Robert Kaliňák, Smer-SD, únos Vietnamca
Zdroj: Webnoviny.sk – Exminister Kaliňák bol na detektore lži, odpovedal na štyri otázky týkajúce sa únosu Vietnamca © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov

Spoločnosť Samsung Electronics odhalila ďalšie podrobnosti o novej generácii televízorov roku 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *