Home / šport / Cyklistika / Fotografie (17. etapa Tour de France 2018): Sagan v zjazde spadol, štart pyrenejského pekla bol v štýle F1

Fotografie (17. etapa Tour de France 2018): Sagan v zjazde spadol, štart pyrenejského pekla bol v štýle F1

SAINT LARY SOULAN 25. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský cyklista Peter Sagan skončil na 134. mieste v 17. etape Tour de France 2018.

Trojnásobný majster sveta v náročnej etape z Bagnéres-de-Luchon na vrchol stúpania Col du Portet (65 km) sa spočiatku držal v hlavnej skupine favoritov, neskôr z nej logicky vycúval a v zjazde z druhého kopca Col de Val Louron Azet ho dokonca postihol aj pád, po ktorom rýchlo vysadol na bicykel a pokračoval v etape.

Worrier #petersagan after a big crash, you stand up and dust yourself off and continue riding. #strong #tdf2108 #wantit #champions pic.twitter.com/m93csn45a3
— Jamie Grant (@JGrantis) 25. júla 2018

Do cieľa však Sagan prišiel síce v roztrhanom drese, ale v časovom limite a na štart etapy sa postaví aj vo štvrtok. Ak dôjde až do Paríža, tak šiestykrát získa zelený dres víťaza bodovacej súťaže, keďže v záverečných etapách už nikto nemôže nazbierať viac bodov.

Odporúčame:
Video: Pyrenejské peklo na Tour de France 2018 najlepšie zvládol Quintana, Sagan v cieli v roztrhanom drese

Pyrenejská peklo v blízkosti obce Saint-Lary-Soulan malo iba 65 kilometrov a namiesto klasického spoločného štartu pelotónu bol začiatok etapy v štýle F1. Elitných dvadsať pretekárov sa postavilo na „štartový rošt“ podľa priebežného umiestnenia v celkom poradí. Za nimi nasledovali ďalšie štyri skupiny jazdcov, ktoré sa dostanú na trať postupne.

? Stage 17 #TDF2018
⛰ Bagneres de Luchon – Saint Lary Soulan

?‍♀️ 65 kms

? Start Grid

?15:15h pic.twitter.com/KCJNDNlQ2e

— ChapasCiclismo (@ChapasCiclismo) 25. júla 2018

Okrem záverečného stúpania „hors catégorie“ Col du Portet s dĺžkou 16 kilometrov a priemerným sklonom 8,7 % boli na trase aj dve „jednotky“ Montée de Peyragues (dĺžka 14,9 km/ priemerný sklon 6,7 %) a Col de Val Louron Azet (7,4 km/ 8,3 %). Zo 65 km bolo až 38 do kopca, cyklisti nastúpali dovedna 3120 výškových metrov.

Rýchlo a zbesilo od štartu až do cieľa, ako charakterizovali organizátori Tour de France stredajšiu etapu, ktorá bola druhou pyrenejskou a so 65 km najkratšou v modernej histórii týchto najslávnejších pretekov, napokon vyhral Kolumbijčan Nario Quintana, ktorá sa tešil zo svojho prvého etapového triumfu na „starej dáme“.

Líder celkového poradia a držiteľ žltého dresu Geraint Thomas z tímu Sky zvýšil svoj náskok na čele pred Holanďanom Tomom Dumoulinom na 1:59 min, tretí Brit Christopher Froome, ktorého záver etapy nezastihol v optimálnej forme, za tímovým kolegom zaostáva už o 2:31 min. Quintana sa posunul z ôsmeho na piate miesto celkovej klasifikácie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Tour de France 2018 (17. etapa): Bagnéres-du-Luchon – Saint-Lary-Soulan (65 km)

Viac o téme Tour de France 2018

Všeobecné informácie
Program, profily etáp, výsledky
Poradie – žltý dres
Poradie – zelený dres
Poradie – bodkovaný dres
Poradie – biely dres

Viac k témam: cyklistika, Peter Sagan, Tour de France
Zdroj: Webnoviny.sk – Fotografie (17. etapa Tour de France 2018): Sagan v zjazde spadol, štart pyrenejského pekla bol v štýle F1 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *