Home / EKONOMIKA / Brusel pripravil odvetu v hodnote desiatok miliárd dolárov, ak Trump uvalí clá na autá a dielce

Brusel pripravil odvetu v hodnote desiatok miliárd dolárov, ak Trump uvalí clá na autá a dielce

ŠTOKHOLM 25. júla (WebNoviny.sk) – Európska únia je pripravená prijať odvetné clá na americké produkty v hodnote 20 mld. USD, ak prezident USA Donald Trump uvalí clá na európske autá a dielce pre automobily.

Eurokomisárka pre obchod Cecilia Malmströmová v rozhovore pre švédsky denník Dagens Nyheter vyjadrila nádej, že riešenie sa nájde a „veci nezájdu tak ďaleko“. Ak sa však k riešeniu nedospeje, EÚ podľa jej slov prijme clá na celý rad výrobkov z USA vrátane poľnohospodárskych a high-tech produktov a strojov.

Odporúčame:
Trump navrhuje bezcolný obchod s Európskou úniou, obáva sa však odmietnutia

Eurokomisárka pre obchod má v stredu spoločne s predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom na programe rokovania vo Washingtone s americkým prezidentom Donaldom Trumpom, ktorý Európsku úniu opakovane označil za neférového obchodného partnera.

(1 EUR = 1,1706 USD)

Viac k témam: Cecilia Malmströmová, clá USA, Donald Trump, Európska únia, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Brusel pripravil odvetu v hodnote desiatok miliárd dolárov, ak Trump uvalí clá na autá a dielce © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Fico po rokovaní na ministerstve investícií skritizoval predchádzajúce vlády a pripomenul dôležitosť európskych zdrojov (video)

Slovensko ako členský štát Európskej únie podľa neho môže čerpať významné finančné objemy z európskych fondov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *