Home / SLOVENSKO / Sulíkova SaS do parlamentu predloží návrh zákona pre partnerov rovnakého pohlavia

Sulíkova SaS do parlamentu predloží návrh zákona pre partnerov rovnakého pohlavia

BRATISLAVA 9. júla (WebNoviny.sk) – Výzva Slovenskej národnej strany (SNS), aby sa ombudsmanka Mária Patakyová nezúčastnila na Dúhovom Pride, lebo sa za ním skrýva ideológia usilujúca sa o rozloženie klasickej rodiny, je podľa opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) vrcholom spiatočníctva.

SNS sa uchyľuje sa k lacnej ideológii nenávisti

„Klasickú rodinu nemôže rozložiť to, že budú mať občania s homosexuálnou orientáciou rovnaké práva ako heterosexuáli. Reálnym ohrozením klasickej rodiny je alkoholizmus, domáce násilie, nevera a netolerancia,“ uviedla predsedníčka poslaneckého klubu SaS a tímlíderka strany pre osobné slobody Natália Blahová.

Odporúčame:
SNS nechce ombudsmanku na Dúhovom pochode, cieľom organizátorov je rozloženie klasickej rodiny

Dodala, že denne sa práve pre tieto dôvody rozpadajú manželstvá na Slovensku, ale na tie Slovenská národná strana tak vehementne neupozorňuje. „Uchyľuje sa k lacnej ideológii nenávisti, ktorá stavia na predsudkoch a dajú sa ňou prekrývať vlastné zlodejstvá v politike,“ konštatovala.

Návrh zákona pre partnerov rovnakého pohlavia

Poslanci SaS na septembrovú schôdzu NR SR predložia návrh zákona pre partnerov rovnakého pohlavia, ktorý bude obsahovať možnosť dedenia a rešpektovania ich vzťahu pri ochorení jedného z nich.

Odporúčame:
Bratislava sa chystá na Dúhový pride, organizátori chcú adresovať posolstvo komunite LGBT

„Na rozdiel od SNS strana SaS privíta, ak sa verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová na Dúhovom Pride zúčastní. Povinnosťou ombudsmana je predsa zasadzovať sa o to, aby ľudské a občianske práva v našej krajine platili pre každého bez rozdielu. Dúhový pochod ako symbol tolerancie k inakosti je dobrou príležitosťou poukázať na to, že ľudia sa nedelia na horších a lepších na základe svojej sexuálnej orientácie,“ povedala Blahová, ktorá avizovala svoju účasť na Dúhovom Pride.

Odporúčame:
Expremiér Fico nikdy nezdvihne ruku za manželstvá homosexuálnych párov

SaS očakáva, že koaličné strany Smer-SD a Most-Híd sa od tohto „podlého marketingu“ SNS dištancujú.

Viac k témam: Anton Hrnko, Dúhový PRIDE, Mária Patakyová, Národná rada SR, SaS Sloboda a Solidarita, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Sulíkova SaS do parlamentu predloží návrh zákona pre partnerov rovnakého pohlavia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nová éra je tu. Samsung predstavil inovatívnu sériu AI televízorov

Spoločnosť Samsung Electronics odhalila ďalšie podrobnosti o novej generácii televízorov roku 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *