Home / šport / Tenis / Gombos v prvom kole Wimbledonu podal solídny výkon, ale osmičke „pavúka“ nezobral ani set

Gombos v prvom kole Wimbledonu podal solídny výkon, ale osmičke „pavúka“ nezobral ani set

LONDÝN 2. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Norbert Gombos podľahol za 115 minút 3:6, 4:6, 4:6 osmičke turnaja Juhoafričanovi Kevinovi Andersonovi v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry mužov na tretom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (2. – 15. júla, celková dotácia 34 milióna libier, tráva).

V ich premiérovom vzájomnom stretnutí Gombos síce neuhral ani set, ale s najslávnejším turnajom na tráve sa proti vysokému favoritovi rozlúčil solídnym výkonom.

Odporúčame:
Wimbledon (1. kolo): Výsledky pondelňajších zápasov dvojhry mužov

V každom z troch setov Gombos prepustil svoje podanie skúsenejšiemu 32-ročnému Juhoafričanovi raz a sám nevyužil jediný brejkbal v stretnutí. Na esá zvíťazil obávaný bombardér Anderson 19:4 a a 83% prvých podaní premenil na body, kým Gombos iba 67%. Anderson pri svojom podaní za stavu 5:4 v treťom sete premenil hneď prvý mečbal.

Dvadsaťsedemročný galantský rodák Gombos, 190. v rebríčku ATP, sa druhýkrát v kariére predstavil v hlavnej súťaži vo Wimbledone. Dostal sa tam po úspešnom účinkovaní v trojkolovej kvalifikácii. V predošlých pätnástich pokusoch sa nedokázal prebojovať z kvalifikácie do hlavnej sútaže na turnajoch veľkej štvorky. Vlani skončil v 1. kole na rakete Taliana Andreasa Seppiho.

Wimbledon – dvojhra mužov – 1. kolo

Kevin Anderson (JAR-8) – Norbert Gombos (SR) 6:3, 6:4, 6:4 za 115 minút

Viac k témam: Kevin Anderson, Norbert Gombos, tenis, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Gombos v prvom kole Wimbledonu podal solídny výkon, ale osmičke „pavúka“ nezobral ani set © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *