Home / šport / Tenis / Turnajová jednotka Federer nedal Lajovičovi šancu a úspešne postúpil do 2. kola Wimbledonu

Turnajová jednotka Federer nedal Lajovičovi šancu a úspešne postúpil do 2. kola Wimbledonu

LONDÝN 2. júla (WebNoviny.sk) – Turnajová jednotka a obhajca titulu Švajčiar Roger Fereder nezaváhal na úvod tretieho grandslamového turnaja tenisovej sezóny Wimbledone v Londýne (2. – 15. júla,celková dotácia 34 milióna libier, tráva).

Môže získať deviaty titul z turnaja

V pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry mužov zdolal nenasadeného Srba Dušana Lajoviča jednoznačne v troch setoch 6:1, 6:3, 6:4. V druhom kole ho čaká víťaz súboja medzi Slovákom Lukášom Lackom a úspešným kvalifikantom z Francúzska Benjaminom Bonzim.

Odporúčame:
Wimbledon (1. kolo): Výsledky pondelňajších zápasov dvojhry mužov

Osemnásobný miestny šampión Federer (2. v rebríčku ATP) začal svoju púť za 21. celkovým triumfom z turnajov veľkej štvorky. Ak by tento švajčiarsky fenomén získal na londýnskej tráve ďalšiu singlovú trofej, stal by sa po Martine Navrátilovej iba druhým tenistom – mužom alebo ženou – s deviatimi titulmi vo dvojhre z Wimbledonu.

Rekordná trofej na grandslame

Pred tohtoročným tretím grandslamom sezóny absolvoval 36-ročný Federer dva turnaje na trávnatom povrchu. V Stuttgarte si pripísal premiérový celkový triumf, keď vo finále zvíťazil nad Kanaďanom Milosom Raonicom 6:4, 7:6 (3).

O týždeň neskôr v nemeckom Halle nezískal svoj miestny 10. titul, vo finále nestačil na 21-ročného Chorváta Bornu Čoriča, ktorému podľahol v troch setoch 6:7 (6), 6:3, 2:6.

Odporúčame:
Lacko si vo svetovom rebríčku výrazne polepšil, jednotkou Nadal pred Federerom

Začiatkom roka získal Federer na Australian Open rekordnú 20. grandslamovú trofej vo dvojhre. Po účinkovaní na veľkých „hardových“ turnajoch v USA (Indian Wells, Miami) neskôr vynechal celú antukovú časť sezóny. Svojou dvadsiatou účasťou vyrovnal rekord Američana Jimmyho Connorsa v počte štartov vo Wimbledone. V prípade postupu do 3. kola dorovná jeho ďalší rekord v počte víťazstiev (174) na trávnatom povrchu.

Wimbledon – dvojhra mužov – 1. kolo:

pondelok:

Roger Federer (Švaj.-1) – Dušan Lajovič (Srb.) 6:1, 6:3, 6:4

Viac k témam: Roger Federer, tenis, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Turnajová jednotka Federer nedal Lajovičovi šancu a úspešne postúpil do 2. kola Wimbledonu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *