Home / šport / Ostatné športy / Do finále Svetového pohára vo vodnom slalome sa prebojoval Martin Halčin, Grigar bude chýbať

Do finále Svetového pohára vo vodnom slalome sa prebojoval Martin Halčin, Grigar bude chýbať

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 24. júna (WebNoviny.sk) – Slovenský reprezentant Martin Halčin postúpil do finále kategórie K1 muži na úvodných pretekoch Svetového pohára 2018 vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši. Halčin skončil štvrtý s čistou jazdou a mankom 1,98 s na víťazného Čecha Jiřího Prskavca.

Ďalší slovenský reprezentant Jakub Grigar sa nezmestil do finálovej desiatky, s odstupom 4,47 s obsadil 14. priečku. Finále K1 sa v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka začne v nedeľu o 12.40 h.

„Som sklamaný, pretože som sa na domácej trati chcel dostať do finále. Spravil som všetko rovnako ako v piatok, no nejazdilo sa mi tak dobre. Od príchodu na trať som cítil, že som ‘tuhý‘ a s pribúdajúcim časom to bolo horšie. Išiel som to, na čo som mal. Trať je naozaj pekná a mrzí ma, že sa na mňa prišli pozrieť ľudia a ja som si urobil hanbu. Taký je však šport a obzvlášť ten náš. Človek sa môže pripraviť ako chce a dať do toho všetko. Potom príde na vodu, ktorá sa mu zmení a zmení sa aj jeho výkon. Tak to má každý,“ uviedol sklamaný Jakub Grigar.

Odporúčame:
Aktualizované: Finále Svetového pohára vo vodnom slalome ovládla Foxová, Slovenky skončili v semifinále

V nedeľu predpoludním ešte pred mužmi sa tri Slovenky predstavili v semifinále C1, ale ani jedna sa neprebojovala do finálovej desiatky. Najbližšie k tomu bola Monika Škáchová, štvrtá najlepšia singlkanoistka nedávnych ME v Prahe skončila šestnásta.

Za víťaznou Austrálčankou Jessicou Foxovou zaostala o 9,98 s, nazbierala však až 10 trestných sekúnd. Ďalšie dve Slovenky sa v liptovskom chlade a vetre zaradili do tretej desiatky – Soňa Stanovská so 4 trestnými sekundami na 21. miesto. a Simona Maceková s „päťdesiatkou“ na konte skončila na 29. priečke. Finále C1 ženy príde na rad o 12.03 h.

Viac k témam: Jakub Grigar, Liptovský Mikuláš, Martin Halčin, Svetový pohár vo vodnom slalome, vodný slalom
Zdroj: Webnoviny.sk – Do finále Svetového pohára vo vodnom slalome sa prebojoval Martin Halčin, Grigar bude chýbať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *