Home / SVET / Polícia Los Angeles našla u trestaného muža vyše 500 zbraní, domová prehliadka im trvala dva dni

Polícia Los Angeles našla u trestaného muža vyše 500 zbraní, domová prehliadka im trvala dva dni

LOS ANGELES 20. júna (WebNoviny.sk) – Losangeleská polícia objavila v dome 60-ročného muža, ktorý už mal problém so zákonom, viac ako 500 zbraní. Manuel Fernandez skončil v rukách polície po dvojdňovej prehliadke domu a obvinili ho z držby útočnej zbrane a zásobníkov.

Deň po zatknutí sa dostal na slobodu po tom, ako zaplatil kauciu 35-tisíc dolárov (v prepočte približne 30-tisíc eur). Ako píše BBC, Američania, ktorých v minulosti usvedčili zo závažného zločinu, strácajú právo na legálnu držbu zbrane.

Úrady prezradili, že dostali tip na muža v regióne Agua Dulce, približne 75 kilometrov severne od Los Angeles, ktorý vlastní veľké množstvo zbraní napriek tomu, že má záznam v trestnom registri.

Odporúčame:
Muž zastrelil svoju manželku a dcéru, následne otočil zbraň proti sebe

Kancelária šerifa okresu Los Angeles uviedla, že polícia najprv našla 432 zbraní a na druhý deň ďalších 91. Zhabali tiež počítače a inú elektroniku, ktorú používal na nelegálne získavanie zbraní. BBC s odvolaním sa na noviny LA Times píše, že zdroj blízky vyšetrovaniu označil muža za zberateľa a nie za niekoho, kto plánoval vykonať ozbrojený útok.

Vyšetrovanie takisto naviedlo detektívov do domu nemenovanej ženy, kde objavili 30 zbraní. Majiteľka v čase razie nebola doma a polícia ju zatiaľ nenašla.

Viac k témam: Los Angeles, polícia, USA, zbrane
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia Los Angeles našla u trestaného muža vyše 500 zbraní, domová prehliadka im trvala dva dni © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Počas OH v Paríži môžu premávať elektrické lietajúce taxíky, spočiatku pôjde len o experiment

Kritici sa obávajú, že taxíky premávajúce nad Parížom budú hlučné a potenciálne nebezpečné, pričom budú dostupné len pre bohatých.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *