Home / SLOVENSKO / Slovensko potrápia búrky, pre jeden okres je vydaná výstraha najvyššieho stupňa

Slovensko potrápia búrky, pre jeden okres je vydaná výstraha najvyššieho stupňa

BRATISLAVA 6. júna (WebNoviny.sk) – Na juhozápade Slovenska hrozia v stredu poobede silné búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu najvyššieho, tretieho stupňa pre okres Nitra, kde sa môžu vyskytnúť mimoriadne silné búrky s krúpami. Sprevádzať ich môžu prívalové zrážky s úhrnmi 50 až 100 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 20 až 30 m/s (70 až 110 km/h).

Odporúčame:
Apríl bol na Slovensku rekordne teplý, niekde najtepleší od roku 1934

Pre zvyšok juhozápadného Slovenska platí výstraha druhého stupňa pred búrkami. Úhrny zrážok môžu dosiahnuť 30 až 50 mm a nárazy vetra rýchlosť 20 až 25 m/s (70 až 90 km/h). „Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch ako aj stekanie vody zo svahov, zatápanie pivníc, podchodov či podjazdov,“ varuje SHMÚ.

 

Viac k témam: burky, počasie, SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko potrápia búrky, pre jeden okres je vydaná výstraha najvyššieho stupňa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Karas: V nasledujúcich mesiacoch sa ukáže, či Slovensko zostane právnym štátom (video)

Podľa Viliama Karasa bude dôležité, ako sa svojej úlohy uchopí generálny prokurátor Maroš Žilinka, a ako bude zvládať tlaky zo strany koalície na zametanie alebo zatváranie káuz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *