Home / šport / Ostatné športy / Video: LeBron predviedol ukážkovú hru v existenčnom zápase, o finalistovi NBA rozhodne 7. duel

Video: LeBron predviedol ukážkovú hru v existenčnom zápase, o finalistovi NBA rozhodne 7. duel

NEW YORK 26. mája (WebNoviny.sk) – Finálová séria play-off Východnej konferencie basketbalovej NBA má dva kľúčové faktory. Prvým je domáce prostredie a tým druhým LeBron James.

Skutočný šampión

Oba sa prejavili v piatkovom šiestom zápase, v ktorom Cleveland na vlastnej palubovke zdolal Boston 109:99 a vynútil si rozhodujúci siedmy duel. Tridsaťtriročný „hviezdny“ LeBron nastrieľal 46 bodov, pridal 11 doskokov a deväť asistencií. Premenil päť pokusov spoza trojkového oblúka, z toho dva po sebe v kľúčových momentoch štvrtej štvrtiny.

LeBron James prekonal v tohtoročnom play-off hranicu 40 bodov po siedmy raz. V historickej štatistike je spoločne s Michaelom Jordanom na druhej priečke za Jerrym Westom, ktorému sa to podarilo osemkrát. Jeho rekord je v platnosti od roku 1965. Zároveň sa dostal na šieste miesto v historickej tabuľke v počte doskokov, s Karlom Maloneom ich majú na konte 2062.

Odporúčame:
Video: Houston má na dosah finále NBA, nad Golden State vedie 3:2 na zápasy

„Je to radosť z hry. Ide o pocity, ktoré sa ťažko vysvetľujú,“ povedal po zápase LeBron. Z jeho výkonu mal radosť aj tréner Cavs Tyronn Lue: „Veľkolepé. Skutočný šampión. Potrebovali sme ho, najmä po zranení Kevina Lova.“ Ten musel odstúpiť už v prvej štvrtine po tom, ako sa hlavami zrazili s Jaysonom Tatumom. „Nebolo to pekné. Vôbec som ho nevidel. Prajem mu skoré uzdravenie,“ povedal Tatum, ktorý pokračoval v zápase a dosiahol 15 bodov.

Bude to peklo

LeBronovi sa v siedmych zápasoch darí. Dosiaľ má bilanciu päť víťazstiev a iba dve prehry. Cesta do jeho ôsmeho finále v sérii nebude jednoduchá. Celtics budú mať výhodu domáceho prostredia. V tejto sezóne vo vyraďovacej časti pred vlastnými divákmi nezaváhali ani raz s bilanciou 10:0.

Ani hráčov Bostonu nečaká prechádzka ružovou záhradou a dobre to vie aj Marcus Smart: „Bude to peklo. Musíme byť pripravení dať do toho všetko i vlastnú krv. Budeme však bojovať ža do konca, nech to bude stáť čokoľvek.“ Rozhodujúci zápas číslo 7 je v Bostone na programe z nedele na pondelok od 2.30 h SELČ.

Play-off NBA 2017/2018

finále konferencie

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Cleveland – Boston 109:99 (20:25, 34:18, 29:30, 26:26) – stav série 3:3
Najviac bodov: L. James 46 (5 trojok, 11 doskokov), Hill 20, Jeff Green 14 – Rozier 28, Jaylen Brown 27, Tatum 15

Viac k témam: basketbal, Boston Celtics, Cleveland Cavaliers, LeBron James, NBA, play-off NBA
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: LeBron predviedol ukážkovú hru v existenčnom zápase, o finalistovi NBA rozhodne 7. duel © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *