Home / šport / Ostatné športy / Finále World Tour je pre Dubovcovú a Štrbovú stále zakliate, nastúpia o bronz proti Brazílčankám

Finále World Tour je pre Dubovcovú a Štrbovú stále zakliate, nastúpia o bronz proti Brazílčankám

MERSIN 6. mája (WebNoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová nasadené ako sedemnáste neprenikli do finále na turnaji kategórie Three stars v tureckom Mersine (2. – 6. mája) v rámci World Tour 2018.

Slovenky v úvodnom zápase nedeľňajšieho predpoludňajšieho semifinále za 37 minút prehrali po boji 0:2 (-13, -21) so šiestou nasadenou rakúskou dvojicou Lena Plesiutschnigová, Katharina Schützenhöferová.

Úradujúce slovenské šampiónky budú v nedeľu od 12.30 h SELČ hrať o bronz proti brazílskym devätnástkam podujatia Josemari Alvesovej a Liliane Maestriniovej. Vo finále (15.00 h SELČ) sa predstavia Rakúšanky a siedme nasadené Holanďanky Sanne Keizerová s Madelein Meppelinkovou.

„Nekonečnú“ výmenu zvládli lepšie Slovenky

Slovenky mali do semifinálového duelu dobrý vstup, aj zásluhou dvoch Dubovcovej blokov viedli 4:1. Rakúšanky následne štvorbodovou šnúrou otočili na 5:4 vo svoj prospech. Slovenky zaostávali 8:10, v tej chvíli prišla ďalšia rakúska bodová séria a rozhodujúci náskok (manko 8:14). Rakúšanky mali k dispozícii osem setbalov, premenili druhý – 21:13. Aj úvod druhej časti patril Slovenkám, viedli 2:0 aj 6:5.

Odporúčame:
Skvelé plážové volejbalistky Dubovcová a Štrbová zabojujú o finále turnaja Three stars v Turecku

Na začiatku druhej polovice setu slovenské reprezentantky viackrát viedli o dva body (11:9, 14:12), k výraznejšiemu odstupu sa však dostali až v závere (18:15). Slovenky zvládli „nekonečnú“ výmenu a viedli 19:16. Rakúšankám sa podarilo vyrovnať (19:19), no Slovenky sa i tak dostali k setbalu (20:19). Nezužitkovali ho a vzápätí si Rakúšanky esom vybojovali mečbal. Prvý ešte Slovenky odvrátili, druhý už nie; podľahli 21:23.

Tri bronzové úspechy

Aj po nedeli platí, že Slovensko nikdy nemalo zastúpenie vo finále turnaja World Tour. Dubovcová a jej niekdajšia spoluhráčka Dominika Nestarcová majú na konte tri bronzové úspechy na tejto úrovni – na Grand Slamoch v nórskom Stavangeri (2014), americkom Lond Beach (2014) a poľskom Olsztyne (2016).

V Mersine môže bratislavská rodáčka Dubovcová pridať do zbierky prvú medailu z World Tour po Štrbovej boku. Sily spojili počas minulého roka, ich hlavným cieľom je účasť na olympijských hrách v Tokiu 2020.

World Tour 2018 v plážovom volejbale – Mersin

turnaj kategórie Three stars, nedeľa:

SEMIFINÁLE

Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-17) – Lena Plesiutschnigová, Katharina Schützenhöferová (Rak.-6) 0:2 (-13, -21) za 37 minút
Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková (Hol.-7) – Josemari Alvesová, Liliane Maestriniová (Braz.-19) 2:0 (16, 21) za 37 minút

O 3. MIESTO

Josemari Alvesová, Liliane Maestriniová (Braz.-19) – Andrea Štrbová, Natália Dubovcová (SR-17) /12.30 h SELČ/

FINÁLE

Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková (Hol.-7) – Lena Plesiutschnigová, Katharina Schützenhöferová (Rak.-6) /15.00 h SELČ/

Viac k témam: Andrea Štrbová, Natália Dubovcová, plážový volejbal, turnaj kategórie Three stars
Zdroj: Webnoviny.sk – Finále World Tour je pre Dubovcovú a Štrbovú stále zakliate, nastúpia o bronz proti Brazílčankám © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *