Home / SVET / Zamestnanci francúzskych železníc obnovili štrajk, ochromená je aj letecká doprava

Zamestnanci francúzskych železníc obnovili štrajk, ochromená je aj letecká doprava

PARÍŽ 18. apríla (WebNoviny.sk) – Zamestnanci francúzskej železničnej a leteckej dopravy v stredu pokračujú v ďalšom štrajku napriek tomu, že prezident krajiny Emmanuel Macron tvrdí, že protesty mu nezabránia v snahe o reformu ekonomiky.

Dolná komora francúzskeho parlamentu v utorok večer schválila návrh zákona, ktorého cieľom je pripraviť železnice na konkurenciu. O texte zákona teraz bude diskutovať senát. Zamestnanci železníc obnovili štrajk v rámci série prerušení dopravy, ktoré majú trvať do júna. Francúzska železničná spoločnosť SNCF v stredu uviedla, že premáva iba tretina rýchlovlakov.

Odporúčame:
Aktualizované: Francúzsky prezident predstavil svoju víziu Európy, demokraciou chce potlačiť nacionalizmus

Medzinárodná železničná doprava spájajúca Francúzsko s Britániou, Nemeckom, Talianskom a Španielskom je tiež narušená. Výnimkou sú vlaky Thalys medzi Francúzskom, Belgickom a Holandskom, ktoré premávajú normálne. Ochromená je aj francúzska letecká doprava, keďže posádky lietadiel Air France a pozemný personál opäť štrajkujú za rast miezd. Letecký prepravca v stredu zrušil približne 30 percent letov. Zamestnanci žiadajú zvýšenie platov o 6 percent.

Viac k témam: Emmanuel Macron, Francúzsko, štrajk, železničný štrajk
Zdroj: Webnoviny.sk – Zamestnanci francúzskych železníc obnovili štrajk, ochromená je aj letecká doprava © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Burkina Faso pozastavila vysielanie BBC a Hlasu Ameriky v krajine, dôvodom sú správy o masovom zabíjaní civilistov

Obe rozhlasové stanice majú v Burkine Faso pozastavenú činnosť na dva týždne a ostatné médiá dostali varovanie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *