Home / EKONOMIKA / Protimonopolný úrad skontroloval podnikateľov s tonermi do tlačiarní, môže im hroziť pokuta

Protimonopolný úrad skontroloval podnikateľov s tonermi do tlačiarní, môže im hroziť pokuta

BRATISLAVA 16. apríla (WebNoviny.sk) – Protimonopolný úrad (PMÚ) SR, odbor zneužívania dominantného postavenia a vertikálnych dohôd, vykonal od 10. do 12. apríla tohto roka neohlásenú inšpekciu v podnikateľských priestoroch podnikateľov pôsobiacich v oblasti nákupu, predaja a distribúcie originálnych atramentových a tonerových kaziet do tlačiarenských zariadení, kopírovacích zariadení, či faxov.

Ak priblížil PMÚ, inšpekciu vykonal na základe dôvodného podozrenia, že medzi podnikateľmi pôsobiacimi v spomínanej oblasti sa mohli uzavrieť dohody obmedzujúce súťaž, prípadne sa mohlo zneužívať dominantné postavenie.

Odporúčame:
Slovensko urobilo pokrok v plnení odporúčaní od Európskej komisie, problémom ostáva korupcia

„Úrad považoval za potrebné preveriť podozrenie na možné porušenie pravidiel hospodárskej súťaže zo strany zastúpenia jednej zo značiek pôsobiacich v danej oblasti v rámci Slovenskej republiky a/alebo zo strany koncových distribútorov,“ doplnil PMÚ.

V prípade preukázania porušenia súťažných pravidiel hrozí podnikateľom pokuta až do výšky 10 % z obratu za predchádzajúce uzavreté účtovné obdobie. Skutočnosť, že PMÚ uskutočnil inšpekcie, neznamená, že dotknuté subjekty porušili súťažné pravidlá, ani neprejudikuje závery prešetrovania. Úrad v tejto fáze neposkytuje bližšie informácie o prešetrovaní.

Viac k témam: PMÚ Protimonopolný úrad, podnikatelia, pokuta
Zdroj: Webnoviny.sk – Protimonopolný úrad skontroloval podnikateľov s tonermi do tlačiarní, môže im hroziť pokuta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensku chýba stratégia prosperity a rastu, NKÚ považuje výsledky kontrol za alarmujúce

Zaostávame za susednými krajinami aj za vyspelou Európou a tento stav sa nám nedarí zvrátiť, uviedol predseda NKÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *