Home / šport / Ostatné športy / Škantárovci aj Hochschornerovci budú po „zrušení“ kategórie C2 pokračovať v šprinte

Škantárovci aj Hochschornerovci budú po „zrušení“ kategórie C2 pokračovať v šprinte

BRATISLAVA 27. marca (WebNoviny.sk) – Víkendové rozhodnutie Medzinárodnej kanoistickej federácie (ICF) o okamžitom vyradení súťaží v kategórii C2 z programu majstrovstiev sveta aj Svetového pohára vo vodnom slalome (už skôr sa rovnaký verdikt prijal v súvislosti s olympijskými hrami) neznamená koniec kariéry pre elitné slovenské deblovky.

Frustrácia Škantárovcov z rozhodnutia ICF

Trojnásobní olympijskí víťazi bratia Pavol a Peter Hochschornerovci (2000, 2004, 2008) ako aj poslední šampióni v tejto kategórii pod piatimi kruhmi bratranci Ladislav a Peter Škantárovci (2016) budú pokračovať v súťažiach na najvyššej úrovni. Vodný slalom však vymenia za vodný zjazd, konkrétne preteky v šprinte.

Odporúčame:
Deblkanoisti neprídu len o olympiádu, končia aj na majstrovstvách sveta a Svetovom pohári

„Po tohtoročnom európskom šampionáte v Prahe sa naplno začneme venovať šprintu na divokej vode. Na budúci rok by sme v ňom chceli štartovať na svetovom šampionáte v Seu d´Urgell. Sme už síce ´zdraví´ tridsiatnici, na športový dôchodok však nemyslíme,“ povedal Ladislav Škantár pre denník Šport.

Frustrácia Škantárovcov z rozhodnutia ICF je o to väčšia, že si nestihli splniť túžbu získať po olympijskom zlate v Riu aj najcennejší kov z majstrovstiev sveta. Vlani vo francúzskom Pau skončili strieborní, keď o 7 stotín sekundy podľahli francúzskej deblovke Gauthier Klauss, Matthieu Péché.

Slováci vtedy ešte netušili, že je to ich derniéra v C2 na MS vo vodnoslalomárskej kategórii. „Keďže nám vzali možnosť vybojovať si zlato v slalome, pokúsime sa ho získať v šprinte. Je to pre nás nová výzva,“ doplnil L. Škantár.

Alibistické výhovorky

Presedlať zo slalomu na šprint na divokej vode sa rozhodli aj súrodenci Hochschornerovci. A to napriek tomu, že v tomto roku oslávia už 39. narodeniny. „Chceme pokračovať v kariére a venovať sa šprintu. Šport síce berieme už skôr ako zábavu, ale myslím si, že by sme v šprinte mohli zabojovať o dobré výsledky,“ uviedol Pavol Hochschorner pre Šport.

Vedenie slovenského vodného slalomu s nevôľou prijalo víkendovú informáciu z kongresu ICF o okamžitom vyradení kategórie C2 z MS a SP. Vedúci reprezentačného tímu Lukáš Giertl pre Šport v tejto súvislosti povedal:

„Najviac ma mrzia alibistické výhovorky, že pretekári už nemali o túto kategóriu záujem. Kategória C2 bola vždy zaujímavá, dramatická a divácky atraktívna. Neviem si predstaviť, kedy sa na jej úroveň dostane C2 mix a či vôbec. Miešaná deblovka po novom má byť v programe Svetového pohára aj majstrovstiev sveta a na Slovensku dnes oficiálne nemáme ani jednu. Budeme sa teda musieť na trénerskej rade dohodnúť, čo podnikneme.“

Viac k témam: Ladislav Škantár, Pavol Hochschorner, Peter Hochschorner, Peter Škantár, vodný slalom
Zdroj: Webnoviny.sk – Škantárovci aj Hochschornerovci budú po „zrušení“ kategórie C2 pokračovať v šprinte © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *